Politie Groningen

Persberichten Eerste Kerstdag 2004

provincie Groningen 25-12-2004 -

Groningen: vier overtredingen
Een 26-jarige automobilist uit Kollumerzwaag maakte zich vrijdagnacht schuldig aan vier overtredingen. De gecontroleerde man bleek op de Noorderhaven in een niet verzekerde en niet APK gekeurde auto te rijden. Verder bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en onder invloed de wagen te besturen. Hij blies een promillage van 0.65. De nodige processen-verbaal werden uitgeschreven en de auto is bij de politie gestald.

Groningen: lastige caféklant
Een 29-jarige man uit Delfzijl werd vrijdagnacht aangehouden voor het uitdelen van een stomp aan een personeelslid van een café aan de Oosterstraat. De man was vervelend geweest en diende het café te verlaten. Daarbij sloeg hij een medewerker. Hij werd aangehouden op het Gedempte Zuiderdiep en kreeg op het bureau een proces-verbaal.

Groningen: jongens beboet bij brandstapel
De politie trad vrijdagavond op bij een door de jeugd opgerichte brandstapel op de Populierenlaan. De groep jeugd werd gesommeerd om weg te gaan. Enige tijd later schoolde een groep weer samen en hield de politie vier jongen uit Groningen in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar aan. Zij kregen alle vier een bekeuring. Er werd ook een 12-jarige jongen uit Groningen aangehouden omdat hij een slaande beweging maakte naar een politieagent. De brandweer bluste de brandstapel.

Groningen: mannen op de vuist
Op de Grote Markt wist de politie twee groepen vechtende mannen te scheiden. Drie Amsterdamse broers, 24, 26 en 33 jaar, waren op de vuist gegaan met een 21-jarige Harenaar en een 23-jarige man uit Alkmaar. Over en weer werd onder andere met broekriemen geslagen. De politie hield alle vijf de verdachte aan voor openlijke geweldpleging. Drie van de vechtersbazen werden behandeld voor opgelopen verwondingen. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en krijgen een proces-verbaal.