Politie Drenthe

zaterdag

Assen 25-12-2004

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN Een 19-jarige Hoogevener werd vannacht bekeurd omdat hij onder invloed reed. De jongeman reed in zijn auto over de Bethesdastraat toen hij door de politie gecontroleerd werd. Hij blies 560 ug/l. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

BORGER Vannacht raakte een 46-jarige Gietenaar zijn rijbewijs kwijt aan de politie. De man zat onder invloed achter het stuur van zijn auto en stond stil op de rijbaan van de N34. Hij blies 790 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Fout parkeerder met verboden radardetector
ASSEN Nadat de politie gistermiddag een foutparkeerder, stond zonder invalidenparkeerkaart op invalidenparkeerplaats geparkeerd, wilde bekeuren zag men dat in de auto een radardetector gemonteerd was. Daarop werd op de Kleuvenstee post gevat om de bestuurder aan te spreken, de verboden detector in beslag te nemen en de man daarvoor te bekeuren. Toen deze na enige tijd verscheen en met de auto wegreed, werd hij door de politie op de Industrieweg gecontroleerd. Hij weigerde de radardetector af te geven doch de naast hem zittende eigenaar van de auto haalde het apparaat uit de auto en ging buiten het voertuig op de detector staan waarna hij deze aan de politie overhandigde.

Bedrijfsinbraak
EMMEN Vannacht werd er ingebroken in een cafe aan de Haagjesweg. Door een ruit van de voordeur te vernielen kon men binnen komen. De gokkast werd vernield en de inhoud, bedrag niet bekend, werd meegenomen.

TPG-brievenbus opgeblazen met vuurwerk
ZUIDLAREN Gisteravond werd door onbekenden een TPG-brievenbus met behulp van vuurwerk vernield. De inhoud van de aan de Annerweg staande brievenbus kon door een bewoner van de Annerweg veilig gesteld worden.

Mishandeling
RODEN Een 43-jarige man uit Bovensmilde is vannacht in zijn woning aangehouden terzake mishandeling. De man wordt er van verdacht zijn 36-jarige vriendin uit Roden in haar woning te hebben mishandeld. De man kreeg een dagvaarding.

Carbidschieters op de bon
ASSEN Een 16-jarige en twee 15-jarige Assenaren zijn gistermiddag bekeurd omdat ze bezig waren met het afschieten van carbid. De heren werden in het Lariksbos, ter hoogte van De Lariks, aangetroffen terwijl ze in het bezit waren van de benodigde onderdelen om het carbid af te schieten. Ze deden afstand van deze goederen en werden op de bon geslingerd.

Emmenaar bekeurd voor drinken in het openbaar
EMMEN Een 23-jarige Emmenaar werd vannacht aan de Alerderbrink bekeurd voor het nuttigen van alcohol in het openbaar.

Fietsvernieler aangehouden
HOOGEVEEN Op aanwijzing van een getuige kon de politie vannacht een 16-jarige Hoogevener aanhouden. De getuige zag dat de jongen op de Grote Kerkstraat een tegen de muur staande fiets pakte en deze vernielde door de fiets op de grond te gooien en er enkele keren op te springen. Er werd proces-verbaal opgemaakt. De verdachte ontkende.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707