Politie Flevoland

Woningbranden Zeewolde

Zeewolde 26-12-2004 - In Zeewolde vond vrijdagochtend en -middag een brand plaats in een woning. De eerste betrof een boerderij aan de Dodaarsweg, de vermoedelijke oorzaak was een brandende kaars. De politie adviseert in die gevallen altijd om de verlichting te controleren en brandende kaarsen en verlichte kerstbomen uit te doen, op het moment dat men gaat slapen of de woning verlaat.

De bewoners, vader, moeder en drie kinderen waren al uit de woning, die vlam had gevat en vol rook stond. De brandweer heeft daarna de brand geblust en ambulancepersoneel heeft de familie meegenomen en uit voorzorg gecontroleerd, maar ze bleken geen letsel te hebben opgelopen.

Op de Westergo vond aan het begin van de middag een brand plaats. De vermoedelijke oorzaak is een gasbraner, die gebruikt werd in verband met een reparatie. Hierdoor heeft waarschijnlijk het dak vlam gevat. Agenten hebben de drie bewoners naar buiten geleid. Ter plaatse werden ze behandeld door personeel van de GGD, maar er bleek geen sprake van letsel.