Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Persvoorlichting
055 - 548 60 58
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

26 december 2004

Man doodt ex-vrouw en schoonmoeder

In een woning in Ruurlo, is op 1e kerstdag rond het middaguur, een 22 jarige vrouw om het leven gebracht. De 46 jarige moeder van deze vrouw, die bij het incident ernstig gewond raakte en per traumahelikopter naar een ziekenhuis werd vervoerd, is in de afgelopen nacht (26/12) aan de opgelopen verwondingen overleden.
De verdachte, de 32 jarige ex-man van het jongste slachtoffer meldde zich kort na het incident bij het politiebureau in Ruurlo. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie vermoedt, dat het motief voor zijn daad gezocht moet worden in de relationele sfeer. De wijze waarop de vrouwen zijn omgebracht, wil de politie om onderzoeksredenen niet vrijgeven.

Schuiladres

De jonge vrouw woonde sinds enige maanden niet meer bij haar man in het westen van het land, maar verbleef met haar twee kinderen (3 en 5 jaar) op een schuiladres elders in Nederland. Dit weekeinde was zij met de kinderen op bezoek bij haar moeder in Ruurlo.
De politie in Ruurlo heeft in het begin van de echtscheiding bemiddeld bij het zoeken naar een schuiladres elders en de afspraak gemaakt onmiddellijk te bellen wanneer de ex-man bij de familie in Ruurlo zou komen opdagen.
De politie was van te voren niet op de hoogte van het familiebezoek van de jonge vrouw tijdens de kerstdagen in Ruurlo.
Voorzover thans uit het onderzoek is gebleken, is de man rond het middaguur de woning in Ruurlo binnengelopen, waarna hij zijn daden uitvoerde. De politie werd na het incident gealarmeerd.

---- --