Gemeente Den Haag

december 2004
Tijdelijk alcoholverbod Perenstraat-Abrikozenstraat (14 december)

Van 27 december 2004 tot en met 1 januari 2005 is het verboden in de Perenstraat-Abrikozenstraat alcoholhoudende dranken in het openbaar te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende dranken bij zich te hebben. Het tijdelijk alcoholverbod geldt voor de Perenstraat van perceelnummer 317 t/m 468 en het gedeelte Abrikozenstraat tussen de Vlierboomstraat en de Mient.

Het college voert het tijdelijk alcoholverbod in omdat de politie vorig jaar zowel voor als in de nacht van de jaarwisseling veel inzet heeft moeten plegen om de orde en rust voor bewoners van de Perenstraat-Abrikozenstraat te kunnen handhaven. De veroorzakers van deze incidenten beho ren tot de vaste kern van een groep jongeren uit de Vruchtenbuurt die voor overlast zorgen als gevolg van overmatig alcohol gebruik.
Artikel 76a van de Haagse APV biedt de mogelijkheid om een gebied aan te wijzen waarin een alcoholverbod geldt. Plekken in Den Haag waar al alcoholverboden gelden zijn: het centrum, Heeswijkplein, Thomsonplein, Scheveningense Boulevard en het gebied rond het Zuiderparkstadion.