Politie Gelderland-Midden

Wageningen - Wageninger aangehouden na vechtpartij
Publicatiedatum: 27-12-2004

De Wageningse politie heeft zondagavond (Tweede kerstdag) een 22-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van ondermeer vernieling en mishandeling. Rond zes uur werden agenten geroepen bij een vechtpartij op straat in de bloemenbuurt. Agenten troffen verschillende personen op straat aan. Onder hen was een 37-jarige vrouw die als gevolg van de vechtpartij verwondingen had opgelopen. Zij is naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten behandelen. Op basis van onder meer verklaringen van omstanders werd de 22-jarige Wageninger verdacht de verwondingen te hebben toegebracht. De aanleiding tot de vechtpartij is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. Bij de vechtpartij waren ook nog twee vrouwen van 22 en 56 jaar en een 42-jarige man, allen uit Wageningen, gewond geraakt. Zij moesten zich eveneens onder doktersbehandeling stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen/Heelsum - autodief op de vlucht na aanrijding
Publicatiedatum: 27-12-2004

Een nog onbekende man is zondagochtend op de Heidesteinlaan in Heelsum op de vlucht geslagen nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. De auto, waarmee hij reed, bleek in de nacht van zaterdag op zondag te zijn gestolen vanaf de Bornsesteeg in Wageningen. Omstreeks kwart voor twaalf werden politieagenten gezonden naar de kruising van de Heidesteinlaan met de Kuijpersweg waar twee auto's op elkaar gebotst zouden zijn. Daar aangekomen troffen de agenten een 32-jarige automobilist uit Heelsum die verklaarde op de Heidesteinlaan te zijn aangereden door een automobilist. De Heelsumer bleek ongedeerd en verklaarde verder dat de andere partij na de aanrijding was doorgereden. De agenten gingen hierop informeren bij de eigenaar van de auto, die van niets bleek te weten. Al gauw werd vastgesteld dat de auto was ontvreemd. De auto is nog spoorloos. Door de eigenaar is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - ongevallen op A1

Publicatiedatum: 27-12-2004

Op de autosnelweg A1 tussen Barneveld en Stroe hebben zich zondagmiddag drie verkeersongevallen voorgedaan. Daarbij raakten drie personen gewond. Ze hadden allen nekletsel opgelopen. Rond half twee botsten er op de A1 bij Barneveld twee auto's op elkaar als gevolg van filevorming. Een 36-jarige vrouw uit Apeldoorn liep daarbij nekletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht. Wat later, omstreeks drie uur, gebeurde hetzelfde ter hoogte van Voorthuizen. Hierbij liep een 49-jarige vrouw uit Weerselo nekletsel op; zij hoefde echter niet naar het ziekenhuis. Rond half drie botsten er bij Stroe wederom twee auto's op elkaar. Ook hier liep een inzittende nekletsel op. Het ging om een vrouw uit Almere (leeftijd onbekend), maar ook zij behoefde niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. Volgens de politie speelde de mist, in combinatie met filevorming door een grote aanrijding verderop bij Utrecht, een rol bij de aanrijdingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---