Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 27 december 2004

* MAN GEWOND NA POGING BEROVING
ROTTERDAM - Op het Hofplein raakte maandagmorgen een 20-jarige Rotterdammer gewond, nadat enkele mannen hadden geprobeerd hem te beroven. Het slachtoffer, had rond vijf uur geld gepind toen hij werd benaderd door de verdachten die geld van hem eisten. Toen het 20-jarige slachtoffer niet meewerkte en vervolgens wegrende kwam hij ten val. Hij werd enkele keren in z'n gezicht geschopt en geslagen. Na de mishandeling namen de verdachten, zonder buit, de benen en vluchtten in onbekende richting. De 20-jarige Rotterdammer is door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond voor onderzoek vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* WONING IN DE BRAND
ROTTERDAM - Zondagavond rond kwart over zeven brak er brand uit in een woning aan de Willebrordusstraat. De bewoners van de aangrenzende percelen werden uit voorzorg uit hun woning gehaald. De woning was niet bewoond. Door de brandweer werd rond acht uur 'brand meester' gegeven, waarna een schoorsteen werd neergehaald in verband met instortingsgevaar. Er raakte niemand gewond.

Uitgave zondag 26 december 2004

* MAN STEEKT FLITSPAAL IN BRAND
KRALINGEN-CROOSWIJK - In de nacht van eerste op tweede kerstdag werd rond één uur op de Buizenwerf op heterdaad een 48-jarige Capellenaar aangehouden. Door een oplettende voorbijganger werd gezien dat de man met een jerrycan benzine probeerde om de flitspaal op de Maasboulevard tegenover het tankstation in de fik te steken. De man werd ingesloten voor verhoor. De schade aan de flitspaal bleef beperkt.


* MAN GESTOKEN TIJDENS BEROVING
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen vroeg, rond kwart voor zes werd op de Sumatraweg een 37-jarige Rotterdammer door zijn overvallers gestoken. Het slachtoffer werd door twee mannen op straat beroofd van zijn mobiele telefoon en rijbewijs. Tijdens de overval werd hij door één van de overvallers in zijn zij gestoken. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van district Feyenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* DRIEJARIGE JONGENTJE MISHANDELD
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag rond kwart voor twee werd op een politiebureau een 27-jarige Rotterdammer aangehouden die meldde dat hij zijn zoontje had mishandeld. Na onderzoek in de woning aan de Bergpolderstraat trof politiepersoneel een 3-jarige ventje in zijn ledikantje aan dat uiterlijke verwondingen had. Het slachtoffertje werd direct overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Tevens werden in de woning diverse vernielingen geconstateerd. De moeder van het slachtoffertje was op dat moment niet thuis. De recherche van district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht.