Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


27 december 2004


DOETINCHEM - Lichtgewonde door aanrijding


Een 82-jarige automobilist uit Zeddam raakte zondagmorgen (26/12) op de kruising Gaswal/Europaweg lichtgewond door aanrijding met een 20-jarige automobilist uit Doetinchem. De 82-jarige man reed rond 10.30 uur door het rode verkeerslicht en botste tegen de auto van de Doetinchemmer die net optrok na groen licht. De 82-jarige man hield aan de botsing een bult op zijn hoofd over.


NEEDE - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag om ongeveer 04.15 uur op de Oudestraat een 49-jarige automobilist uit Neede aangehouden die onder invloed van alcohol aan de verkeerde kant van de weg reed. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,8. De politie vorderde het rijbewijs van de man in, gaf hem een rijverbod en maakte proces-verbaal op.


LICHTENVOORDE - Politie houdt automobilist aan


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (27/12) op de Varsseveldseweg een 39-jarige automobilist uit Eibergen aangehouden die onder invloed van alcohol reed en verdacht wordt van diverse feiten. Een automobilist belde maandagmorgen rond 04.00 uur de politie dat de man uit Eibergen erg slingerend en langzaam reed. De politie gaf de automobilist een stopteken die hij negeerde. De man ging er vervolgens vandoor. De politie hield de man uiteindelijk aan door hem klem te rijden. Onderzoek wees uit dat de man verdacht wordt voor diverse zaken. De politie bracht de man over naar het bureau waar hij elke vorm van medewerking weigerde. Hij zit voor verder onderzoek in een cel.


DOETINCHEM - Hond springt in levende kerststal


De hond van een 33-jarige man uit Doetinchem sprong in de nacht van zondag op maandag (27/12) in de levende kerststal aan het Simonsplein in Doetinchem. De hond sprong maandagmorgen rond 02.00 uur over het hek van de kerststal. Dit bekwam hem slecht want een aanwezige geit gaf de hond een kopstoot.
Eén van de geiten in de stal bleek later een beetje ziek te zijn want ondanks waarschuwingen om de dieren niet te voeren is dit toch gebeurd. De geit bleek last van een opgezette maag te hebben.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --