Ongevallen tijdens kerstweekend

Hollands Midden 27-12-2004 - Afgelopen kerstweekend vond er op de Rijksweg A4, ter hoogte van Roelofarendsveen, in beide richtingen een aantal verkeersongevallen plaats. Drie mensen zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Zaterdag 25 december even voor 15.00 uur ontstond de eerste kop-staartaanrijding tussen vier personenautos in de richting van Amsterdam. Een 60-jarige automobilist uit Almere zag te laat dat een auto voor hem afremde en botste hier tegen aan. Een 25-jarige automobilist botste vervolgens tegen de Almeerder. Hierop ontstond een kop-staartaanrijding tussen vier autos. Een 25-jarige inzittende uit Zevenbergen van de vierde auto werd met nek- en rugletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Kop-staart aanrijding Kort na deze aanrijding vond er tussen drie autos eveneens kop-staartaanrijding plaats. Een 24-jarige Rotterdamse moest uit haar auto worden geknipt en wordt met nekletsel overgebracht naar het LUMC. Vanwege deze aanrijding remde een daarachter rijdende automobilist. Een daarachter rijdende automobilist uit Diemen remde eveneens en week uit naar links om een aanrijding te voorkomen. Een 49-jarige automobilist uit Oude Tongen die daar weer achterreed probeerde eveneens uit te wijken en langs de Diemenaar te rijden. De autos schampten elkaar waarbij er lichte schade ontstond aan de voertuigen. De bestuurders bleven ongedeerd.

Niemand gewond In de richting van Den Haag ontstond ook een aanrijding tussen drie personenautos. Er raakte niemand gewond. De middelste van de drie autos stond niet tijdig stil toen het verkeer afremde.

Vier aanrijdingen Zondag 26 december vonden er eveneens in de richting van Amsterdam vier aanrijdingen plaats. Drie keer waren het kleine botsingen tussen twee personenautos. Bij de laatste aanrijding om 16.30 uur raakte een 11-jarige jongen uit Wassenaar gewond. Hij werd voor hechtingen aan een snee in zijn voorhoofd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Hierbij waren drie autos betrokken. De aanrijdingen ontstonden tussen 13.50 en 16.30 uur.