Gemeente Zwolle

Referendum gaat door

Er zijn voldoende definitieve verzoeken ingediend voor het houden van een referendum over de aanpassing van de verordening op de speelautomatenhallen. Dat heeft de voorzitter van het centraal stembureau van de gemeente Zwolle vandaag in een openbare zitting van het stembureau bekendgemaakt. In totaal zijn er 8766 geldige verzoeken bij de gemeente binnengekomen.

Met de telling van het aantal definitieve verzoeken eindigt de tweede fase in de voorbereiding van het referendum. De komende week kunnen inwoners van de gemeente nog bezwaar aantekenen tegen de telling en de uitkomst ervan. Daarna neemt het college van Burgemeester en Wethouders een besluit over de datum waarop het referendum in Zwolle wordt gehouden. Dat besluit valt op 4 januari 2005 tijdens de collegevergadering.

De raad van de gemeente Zwolle heeft op 6 september 2004 besloten de verordening op de speelautomatenhallen aan te passen zodat in het nieuw te bouwen stadion van FC Zwolle een nieuwe speelautomatenhal kan worden gevestigd. De bestaande speelautomatenhal in het centrum van de gemeente zou daarmee worden gesloten. Een speelautomatenhal is nodig om de exploitatie van het stadion financieel rond te krijgen.

De uitslag van het referendum is niet bindend voor de gemeenteraad, maar geeft de raad wel de mogelijkheid haar genomen besluit te heroverwegen.


---