Gemeente Tiel


Opknapbeurt voor groenstrook Sportparklaan

Een project van de Tielse methode is het verbeteren van de wandelpaden, bermen en verlichting op en rond de Sportparklaan. De nieuwe lantarenpalen zijn al geplaatst; het groen is nu aan de beurt. Voordat in het voorjaar van 2005 nieuwe beplanting de grond in kan moeten er bomen gekapt worden. De bestaande bomen zijn lijsterbessen en deze zijn door hun oude leeftijd in kwaliteit achteruit gegaan. Hierdoor zijn er in de afgelopen jaren al een aantal bomen verwijderd.

Om totale kaalslag tegen te gaan, worden de bomen in gedeelten verwijderd,. Er worden lindes (Tilia cordata 'Greenspire') terug geplant. Over ongeveer 8 jaar zullen de lindes een behoorlijke maat hebben, zodat de resterende lijsterbessen kunnen worden verwijderd.

Wat houden de werkzaamheden in?

* Verwijderen van 31 lijsterbessen aan de Sportparklaan
* Herplanten van 59 lindes aan de Sportparklaan
* Verwijderen van 24 populieren

* Afzetten van het bosplantsoen

In het groenstrookje voor de huisnummers 5 tot en met 19 zijn veel verschillende soorten bomen en heesters geplant. Deze bomen en heesters verdwijnen en worden vervangen door: Hortensia (Hydrangea arborescens 'Annabelle') en de krentenboom (Amelanchier lamarckii). Na de renovatie van de Sportparklaan vormen de bomen en de beplanting weer een geheel. De Sportparklaan is voor veel mensen een belangrijke route naar het centrum. Als de wandelpaden goed verzorgd zijn, wordt deze belangrijke weg naar het centrum mooier.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 28 december 2004