Martinair


Eerste repatriëringsvlucht Martinair vandaag op Schiphol

Schiphol, 29 december 2004. Vanmiddag wordt de eerste repatriëringsvlucht van Martinair met vluchtnummer MP 554 vanuit Colombo (Sri Lanka) op Schiphol verwacht. Naar verwachting zal het toestel om circa 13.30 uur op Amsterdam Schiphol Airport landen. In samenwerking met de Nederlandse touroperators worden zoveel mogelijk gestrande vakantiegangers uit het gebied gerepatrieerd. Samen met een traumateam, dat voor de hulpverlening en begeleiding zorgt, zijn er 272 passagiers aan boord.

De passagiers zullen in de gelegenheid worden gesteld om in alle rust met hun naaste familieleden te worden herenigd. Hiertoe is in samenwerking met de luchthaven opvang georganiseerd in een speciale ruimte in aankomsthal 4. Deze ruimte is uitsluitend toegankelijk voor naaste familieleden. Bij de aankomst zullen van Martinair President Directeur Arie Verberk en Sr. Vice President Passenger Business Sander Heijmans aanwezig zijn, alsmede vertegenwoordigers van de betrokken touroperators. De passagiers hebben te kennen gegeven bij aankomst zo weinig mogelijk geconfronteerd te willen worden met pers.

Martinair onderhoudt twee keer per week lijndiensten op Colombo. Dat betekent dat deze week ook twee reguliere vluchten uitgevoerd zullen worden, met vertrek op woensdag 29 december en vrijdag 31 december, waarmee eveneens zoveel mogelijk passagiers gerepatrieerd kunnen worden.


---