Politie Limburg-Zuid

Datum ( woensdag 29 december 2004

Eygelshoven; handelaren softdrugs

De Politie Limburg Zuid heeft op dinsdag 28 december 2004 in Eygelshoven twee handelaren in softdrugs opgepakt. Rechercheurs beschikten over voldoende aanwijzingen en informatie dat vanuit een woning aan de Kerkraderstraat gedeald werd. Daarom stelden zij daar rond 17.00 uur een onderzoek in en troffen twee personen aan. Ook werden op diverse plaatsen in dat pand 1105 gram softdrugs gevonden. Het ging hier om 1093 gram hennep en 32 gram hasjiesj. Dertien klaar liggende joints werden ook in beslag genomen. De 24-jarige inwoner van Eygelshoven en een 23-jarige inwoner van Heerlen werden als verdachte aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Simpelveld; op heterdaad betrapt

De Politie Limburg Zuid heeft op dinsdag 28 december 2004 in Simpelveld vijf jongelui in Simpelveld op heterdaad bij een inbraak in een bedrijfspand betrapt. Bij de meldkamer van de politie kwam omstreeks 18.00 uur een inbraakmelding binnen van een pand aan de Stationstraat. Patrouilles die ter plaatse gingen troffen twee jongens voor het pand aan en enkele ogenblikken later kwamen drie jongens uit het pand. Alle vijf werden aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Het gaat hier om inwoners van Simpelveld in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar. Zij hadden nog niets ontvreemd en de politie stelt een nader onderzoek in op welke wijze de jongens het pand waren binnengegaan. Na verhoor en met een proces-verbaal op zak is het vijftal naar huis gestuurd.

Landgraaf; ruzie met messteken beslecht

De Politie Limburg Zuid werd op dinsdag 28 december 2004 ter assistentie gevraagd bij een ruzie in een pand aan de Jurgenslaan. Bij het aanrijden troffen agenten op de 1213-laan een gewonde man aan. Hij bleek met een mes diverse malen gestoken te zijn door zijn broer. Het slachtoffer kwam er met licht steekwonden vanaf. De broers hadden ruzie gekregen en de dader zou nog in de woning zijn. De verdachte, een 21-jarige inwoner van Landgraaf werd in de woning aangetroffen, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij is ingesloten. De politie onderzoekt nu wat de aanleiding van de ruzie was en omdat de verdachte nogal verward overkwam wordt voor hem psychiatrische hulp ingeroepen. Brunssum; automobilist laat gewonde fietser achter Op de Willem Barentzweg in Heerlen werd op dinsdag 28 december 2004, even voor 23.00 uur, een fietser door een automobilist aangereden. Een getuige van de aanrijding gaf het kenteken door aan de politie. Een patrouille trof de auto enkele straten verder rijdend aan. De 18-jarige inwoner van Heerlen bekende meteen de doorrijding. Hij vertelde In paniek te zijn doorgereden. De fietser, een 26-jarige inwoner van Kerkrade, liep enkele kneuzingen en schaafwonden op en de fiets raakte beschadigd. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding en maakt proces-verbaal op tegen de Heerlenaar.

Heerlen; 110 kg illegaal vuurwerk

De Politie Limburg Zuid heeft op dinsdag 28 december 2004 in Heerlen 110 kg aan illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie kreeg om 13.00 uur een tip binnen dat in de kelderruimten van een pand aan het Raadhuisplein vuurwerk opgeslagen zou liggen. Bij het nader ingestelde onderzoek trof men inderdaad in een van de kelderruimten een grote hoeveelheid dozen vuurwerk aan. Het betrof vier maal 13 kg honderdduizendklappers, twee maal 15 kg flowerbeds en twee maal 18,5 kg honderdshots (mortiervuurwerk). In totaal 110 kg illegaal vuurwerk. Alles werd in beslag genomen. De politie onderzoek nu verder wie de eigenaar is van deze goederen en tegen hem zal dan proces-verbaal worden opgemaakt.

Maastricht; harddrugs en messen in beslag genomen

De Politie Limburg Zuid heeft op woensdag 29 december 2004 in Maastricht tijdens een controle bij 4 Duitsers 11,3 gram cocaïne en messen aangetroffen. Omstreeks 00.30 uur voerde de politie een verkeerscontrole uit op de Noormannensingel. Tijdens het geven van een stopteken aan de bestuurder van een auto met Duits kenteken zagen de agenten, dat door een van de inzittenden een zakje naar buiten gegooid werd. Een nader onderzoek wees uit dat in dat zakje cocaïne zat. Dat rechtvaardigde een verdere controle van de auto en zijn inzittenden. In de auto troffen de agenten bovendien twee messen aan. De vier inzittenden, allen mannen uit Wittlich (BRD), in de leeftijd van 24 tot en met 28 jaar werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Een van hen bleek ook nog eens een bolletje cocaïne van 0,9 gram bij zich te hebben. De harddrugs en messen werden in beslag genomen en tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenburg; oplichting
Op dinsdag 28 december 2004 kwam een horeca ondernemer uit Valkenburg melden dat hij voor 10 euro was opgelicht. Op tweede kerstdag bezocht een klant zijn zaak en vertelde dat hij uit Friesland kwam en afgelopen zomer in zijn restaurant gegeten had en 10 euro teveel betaald zou hebben. Later belde de Fries daarover op met een van de personeelsleden en er zou toen zijn afgesproken dat, wanneer hij weer in Valkenburg zou komen, de 10 euro maar moest komen ophalen. Bij deze. De melder gaf de Fries uiteindelijk het geldbedrag. Verder is gebleken dat deze man uit Friesland nog twee andere horeca gelegenheden bezocht heeft en daar hetzelfde verhaal had opgehangen. Ook daar kreeg hij 10 euro uitbetaald. De melder sluit niet uit dat meerdere zaken in Valkenburg op deze manier getild zijn. De dader wordt als volgt omschreven. Het betreft een 1.90 tot 1.95 meter lange man, leeftijd ongeveer 40-45 jaar, blond haar en spreekt met een Fries accent. De man droeg een wit ski-jack.

Sittard-Geleen; verboden toegang
In Sittard-Geleen werden dinsdag 28 december 2004 in een leegstaand pand aan de Annadaelstraat 5 jongens aangetroffen. Zij waren over een hekwerk geklommen en negeerden zodoende een verboden toegang gebod. De jongens allen uit Sittard en in de leeftijd van 17 tot en met 19 jaar zaten een jointje te roken. Zij hebben een proces-verbaal gekregen in verband met overtreding van artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht.

##################

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --