Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District Noord-West Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWESTVELUWE


3 januari 2005


HEERDE/HATTEM - Verkoop fietsen in politiebureau


De politie houdt zaterdag 8 januari een verkoopdag van fietsen in het politiebureau in Heerde. Kijken is mogelijk tussen 10.00 en 10.30 uur. De verkoop van de fietsen begint om 10.30 uur. De verkoop is alleen bestemd voor gedupeerden van diefstal van hun fiets. Zij moeten een bewijs van aangifte kunnen tonen.


HATTEM - Fietsster raakt onwel


Een 36-jarige fietsster uit Hattem raakte zondagmiddag (2/01) op de Vechtstraat onwel. De vrouw fietste rond 12.00 uur vanaf de Dorpstraat de Vechtstraat in, werd ineens onwel en kwam ten val. Een getuige wilde de vrouw in zijn auto naar het ziekenhuis brengen maar zij raakte in de auto meermalen buiten bewustzijn. Gealarmeerd ambulancepersoneel bracht de vrouw naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De politie lichtte haar echtgenoot in.


WEZEP - Bomen vallen op auto


Twee bomen op de Heikamp zijn zondagmorgen (2/01) op een auto gevallen. Door de harde wind vielen de bomen rond 10.10 uur op de auto. De brandweer was snel ter plaatse, zaagde de bomen om en maakte de rijbaan weer vrij.


WEZEP - Automobilist onder invloed


De politie heeft zondagavond (2/01) op de A28 een 30-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 22.30 uur die toegaf ''wat'' gedronken te hebben. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,8. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. De politie maakte proces-verbaal op.


HEERDE - Diefstal op camping


Onbekenden hebben ingebroken in een stacaravan op een camping aan de Koerbergseweg. Dit werd zondag (2/01) ontdekt. De inbrekers kwamen via een raam de caravan binnen. De dieven hebben er een enorme puinhoop van gemaakt.


ERMELO - Vandalen richten vernielingen aan


Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag (2/01) op diverse plaatsen in Ermelo vernielingen aangericht. De politie trof rond 09.00 uur op de Putterweg/Harderwijkerweg omgegooide fietsen op het rijwielpad en kapot glas op het trottoir en rijbaan aan. Op de hoek van de Harderwijkerweg/Kalkoenweg was een verkeersbord uit de grond getrokken en het raam van een bushokje aan de Harderwijkerweg/Nassaulaaan was vernield. Delen van een makelaarsbord lagen over verscheidene tuinen aan de Kostersland verspreid en twee verkeersborden op de hoek Drieërweg/Varenlaan waren compleet opgeblazen. De politie stelt een onderzoek in naar de vandalen.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58


---- --