Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


03 januari 2005


Winterswijk - autodief aangehouden.

De politie heeft op maandag (03-01) rond 05.20 uur een 20-jarige man uit Boschoord aangehouden voor de diefstal van een auto. De man werd bij een politiecontrole aan-
getroffen op een parkeerplaats aan de Misterweg. De auto bleek op zondag (02-01) te zijn gestolen te Dokkum. De auto is veilig gesteld en de man is ingesloten voor verhoor.


Winterswijk - verkeersongeval.

Een 48-jarige automobilist uit Winterswijk verleende geen voorrang aan een 19-jarige
automobilist uit Winterswijk waarop er een aanrijding volgde. Het ongeval vond plaats op zondag (02-01) rond 16.00 uur op de kruising Groenloseweg en Jaspersweg.
Een 18-jarige inzittende van de aangereden auto klaagde over een pijnlijke schouders en stelde zich onder behandeling van een dokter. De vrouw bleek een gekneusd sleutelbeen en een hersenschudding te hebben.


Terborg - (poging) diefstal uit woningen.

De bewoners van een woning aan de Oranjehof werden maandag (03-01) rond 03.30 uur wakker door het gestommel van een inbreker. Beneden gekomen bleek de ongewenste gast verdwenen en waren de autosleutels en een mobiele telefoon meegenomen. De inbreker kwam de woning binnen via een openstaand dakraam en had vervolgens via de zolder toegang tot de rest van de woning. Mbv de sleutels nam hij de auto mee en liet hem ongeveer 50 meter verder achter. Benadeelden zagen een jongeman weglopen.
De inbreker had net daarvoor op dezelfde wijze ook bij de buren getracht zijn slag te slaan. Hier kwam hij niet verder dan de zolder. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Doetinchem - (poging) inbraak bedrijven.

Aan de Terborgseweg 44 werd er tussen donderdag (30-12) en zondag (02-01) ingebroken
in een bedrijfspand. De dader klom op het dak en vernielde een ruit op de eerste verdieping. Het gehele kantoor werd doorzocht. Het is nog niet bekend wat er ontvreemd is. Bij een bedrijf op de tweede verdieping vond een poging tot inbraak plaats. De dader probeerde
de toegangsdeur te forceren.


Lichtenvoorde - inbraak sportcomplex.

Tussen vrijdag (31-12) en zondag (02-01) werd er ingebroken in een sportcomplex aan de
Varssenveldseweg. De daders forceerden met grof geweld een deur aan de achterzijde.
Ontvreemd werden 18 kratten bier en een doos kroketten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --