Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND, OVERWHERE

Politie zoekt getuigen autovernielingen

Vanaf de omgeving Planetenstraat en Mercuriusweg in de wijk Overwhere komen bij de politie aangiften binnen van vernielingen aan- en diefstallen uit auto's. Van ten minste elf auto's zijn ruiten ingegooid met trottoirtegels of stukken trottoirband. Spullen, die uit dashboardkastjes werden meegenomen werden veelal verderop weer teruggevonden. De vernielingen zijn gepleegd op zaterdag 1 januari tussen vier en negen uur in de ochtend. Getuigen worden verzocht te bellen met wijkteam Overwhere / Weermolen via 0900-8844.

14:18 02-JAN-05
PURMEREND, GROOTENHUYSWEG

Politie betrapt man op rijden tijdens ontzegging

De politie heeft een 30-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij in een busje reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De man heeft zijn rijbewijs ingeleverd omdat hij eerder veroordeeld is voor het rijden met drank op. De agenten wisten dit toen zij hem zagen rijden en hielden de verdachte aan. Na verhoor mocht de Purmerender, met een proces-verbaal, te voet zijn weg vervolgen.

23:01 02-JAN-05
MONNICKENDAM, BEREKLAUW

Gewapende inbreker overlopen

De politie stelt een onderzoek in naar een insluiper die zondagavond om ongeveer 22.40 uur door de bewoonster van een vrijstaande woning werd overlopen. De vrouw hoorde geluiden uit de bijkeuken en ging kijken. Daar trof zij een man met een bivakmuts die een zaklantaarn en een pistool in zijn handen had. De vrouw vluchtte het huis uit waarbij de man achter haar aan liep. De vrouw viel op straat en de insluiper rende weg in de richting van 't Spil. De dader is vermoedelijk via het dak van een aanbouw bij een raam van de eerste verdieping gekomen en heeft het raam opengebroken. Binnen zijn diverse kamers en een kantoorruimte doorzocht. Er wordt nog niets vermist. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Mensen die mogelijk iets gezien hebben kunnen de politie in Monnickendam bellen via 0900-8844.

00:52 03-JAN-05
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Man slaapt op straat

De politie heeft een 31-jarige man uit Haarlem aangehouden die op straat lag te slapen. Surveillerende agenten vonden de man en zij roken dat de man vermoedelijk flink gedronken had. Hij was niet aanspreekbaar en is meegenomen naar het politiebureau waar een arts hem heeft onderzocht. Nadat de man was doorgewarmd en opgeknapt is hij met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap heengezonden.

01:23 03-JAN-05
MONNICKENDAM, IRENESTRAAT

Fietsen uit schuur gestolen

Uit een schuur bij een woning zijn, na verbreking van de schuurdeur, twee fietsen gestolen. Een grijze dames ATB en een goudkleurige heren mountainbike bleken verdwenen. Bij de inbraak werd ook een ruit van de schuur ingeslagen. Eventuele getuigen worden verzocht het wijkteam in Monnickendam te bellen via 0900-8844.

11:37 03-JAN-05
WORMERVEER, NOORDDIJK

Twee aanhangwagens gestolen

De eigenaar van een bouwbedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan dat er twee aanhangwagens van zijn terrein zijn gestolen. Donderdag 30 december, rond 17.00 uur werd het terrein met hekken afgesloten en drie uur later bleek een hek vernield en de aanhangers verdwenen. Het hek is vermoedelijk geforceerd door er met een auto tegenaan te rijden. De gestolen aanhangers zijn een enkelasser van het merk Hapert voorzien van kenteken 60-WJ-31 en een tandemasser van het merk Saris met kenteken WX-15-RN.

12:22 03-JAN-05
PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN

Inbraakpoging bloemenbedrijf

De politie onderzoekt een inbraakpoging bij een bloemenbedrijf. Aan de achterzijde van de zaak werden vier ruiten vernield in de periode tussen 31 december en 2 januari. Men kon door alle vier ruiten niet binnenkomen omdat achter het glas isolatiemateriaal zat met daarachter weer een metalen plaat. Ook de achterdeur werd aangevallen maar weerstond de breekwerktuigen.

17:09 02-JAN-05
KROMMENIE, PROVINCIALE WEG ZAANDAM-CASTRICUM

Snelheids- en roodlicht controle

Bij een snelheids- en roodlicht controle zijn 21 motorrijtuigen gefotografeerd die door rood licht reden. 463 Auto's hielden zich niet aan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur waarbij de snelste auto 87 kilometer per uur klokte. Sommige voertuigen hebben dubbel gescoord omdat ze te snel èn door rood licht reden.

13:17 03-JAN-05
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

Snelheidscontrole

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft bij een snelheidscontrole met de radarauto dertien van de 820 auto's gefotografeerd omdat zij te snel reden. De maximaal toegestane snelheid is 80 kilometer per uur. De snelste overtreder reed 110 kilometer per uur.


---- --