ZWITSERLEVEN

Zwitserleven neemt verzekeringsfonds DNB over

Zwitserleven neemt portefeuille Verzekeringsfonds beambten van De Nederlandsche Bank over.

Amstelveen, 4 januari 2005.
De Onderlinge Waarborgmaatschappij 'Verzekeringsfonds van beambten van De Nederlandsche Bank' en Zwitserleven hebben overeenstemming bereikt over de overname van de portefeuille van het Verzekeringsfonds door Zwitserleven. Een voorstel van het bestuur hiertoe werd in de Bijzondere Algemene Vergadering van 4 november 2004 door de leden aangenomen en vervolgens bij referendum bekrachtigd.

Het bestuur van het Verzekeringsfonds heeft na een zorgvuldige afweging van de ontvangen biedingen gekozen voor Zwitserleven, omdat daarmee de belangen van de leden naar de mening van het bestuur het meest zijn gediend. Het productenpakket van Zwitserleven en de wijze waarop de polissen delen in het bedrijfsresultaat, sluiten goed aan op het productenpakket en de winstdeling bij het Verzekeringsfonds.

Het Verzekeringsfonds is opgericht in 1886 en de portefeuille heeft een totaal verzekerd kapitaal van ongeveer 72 miljoen euro en een jaarlijks premie-inkomen van zo'n 2,5 miljoen euro. Het Verzekeringsfonds heeft ruim 3.400 polissen. De overname zal per 1 januari 2005 geëffectueerd worden, nadat hiervoor toestemming van de toezichthouder, De Nederlandsche Bank, is verkregen.