Gemeente Den Helder

04-01-2005
Dick van der Weide Jutter van het Jaar 2004

De heer T.P.J. (Dick) van der Weide is gekozen als Jutter van het Jaar 2004. De ere-titel Jutter van het Jaar wordt jaarlijks gegeven aan een inwoner van Den Helder die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt.
Inwoners van Den Helder hebben kandidaten voordragen voor de titel. Nieuw dit jaar was dat niet het college van burgemeester en wethouders de Jutter van het Jaar hebben gekozen, maar dat de inwoners van Den Helder konden stemmen op een kandidaat. De genomineerden voor de titel waren: R. van Beckhoven, J.P. Buscop, J.D. Rozeboom, mevr. M. Vermeulen en T.P.J. van der Weide. Via internet en de bon in het stadsnieuws zijn de 663 stemmen uitgebracht. De heer Van der Weide kreeg de meeste stemmen en mag zich nu dus een jaar lang Jutter van het Jaar noemen.

Burgemeester J.M. Staatsen maakt de Jutter van het Jaar 2004 bekend op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Deze vindt plaats op maandag 3 januari in de Stadshal, naast schouwburg De Kampanje. De receptie begint om 19.30 uur. De heer Van der Weide ontvangt uit handen van de burgemeester het beeld van de Jutter van Kees Doolaard en een oorkonde.

Op de oorkonde staat de volgende motivatie:
De heer Van der Weide heeft zijn sporen in de loopsportwereld verdiend, zowel binnen als buiten de stadsgrenzen. Hij kwam in 1985 in Den Helder wonen en heeft sindsdien een grote stempel op de Helderse sportwereld gedrukt. De heer Van der Weide is een echte regelneef: het organiseren van een evenement, het regelen van sponsoring, het verwerven van vrijwilligers, het uitzetten van het parcours voor een wedstrijd, alles pakt hij met verve aan. Door zijn enthousiasme en bijzondere talenten weet hij anderen te motiveren om mee te doen en als vrijwilliger mee te helpen het evenement te laten slagen. Ook is hij maatschappelijk zeer betrokken. Een goed voorbeeld is het sport- en beweegproject voor kinderen van basisschool Villa Kakelbont op het asielzoekerscentrum.
Dick van der Weide weet als geen ander contacten te leggen en te onderhouden. Hij heeft hierdoor een enorm netwerk in de sportwereld in en buiten Den Helder opgebouwd. Dick is een sportmens en organisator pur sang. Als inwoner richt hij al zijn pijlen op Den Helder. Dick is een ware ambassadeur van onze stad én nu dus Jutter van het Jaar 2004.