Gemeente Amerongen


Afvalstoffenbeleidsplan 2004-2012

In de raadsvergadering van 13 december 2004 heeft de gemeenteraad van Amerongen het afvalstoffenbeleidsplan 2004-2012 Goed voor morgen vastgesteld.

Inhoud beleid
Regelgeving omtrent preventie en recycling van huishoudelijke afvalstoffen vindt tegenwoordig plaats in Brussel waar het meeste nieuwe milieubeleid wordt geïnitieerd door middel van richtlijnen.Het Nederlandse kabinet vertaalt deze richtlijnen vervolgens in wetten en besluiten. Op het gebied van huishoudelijk afval zijn dit de Wet milieubeheer en het Landelijk Afvalbeheersplan (LAP). Het is de taak van de gemeente om aan deze beleidskaders gestalte te geven bij de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen. Hoe de gemeente hieraan tot 2006 met een doorloop naar 2012 hieraan gestalte wil geven staat concreet in het afvalstoffenbeleidsplan te lezen. Naast concrete beleidsdoelen geeft het plan ook concrete acties aan zoals het maken van een communicatie(uitvoerings)plan en de aanleg van een ondergrondse milieustraat. De rode draad is evenwel preventie en recycling
Een volledige versie van het hiervoor genoemde beleid ligt ter inzage bij de gemeente en de Milieudienst.

Een exemplaar van het afvalstoffenbeleidsplan ligt van 10 januari tot 7 februari 2005 ter inzage in het gemeentehuis. Klik hier om het afvalstoffenbeleidsplan te downloaden.

Klik hier om het bewonersonderzoek m.b.t. het inzamelen van afval te downloaden.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Karnebeek van de Milieudienst,
telefoon ( 030) 6999545.