FNV

Persbericht

Kappersbond FNV gaat in hoger beroep

De Kappersbond FNV zal er alles aan doen om de afspraken over vroegpensioen die werden gemaakt tijdens CAO-overleg met de werkgeversorganisatie ANKO, veilig te stellen voor hun werknemers.

De werkgevers weigeren iedere medewerking en toezegging over de inhoud van een vroegpensioenregeling en de daarbij horende premie. In december 2002 maakten de bonden en werkgevers schriftelijke CAO-afspraken over het invoeren van vroegpensioen per 1 januari 2005, onder andere over de premieverdeling, de uittredingsleeftijd en de overgangsregeling.

Hiermee zou een start gemaakt worden met het sparen voor jezelf als werknemer. In een bedrijfstak waar velen de eindstreep niet halen is het zeer belangrijk dat werknemers iets van hun betaalde geld terug zien.

Het is onbegrijpelijk, en volgens de Kappersbond FNV ongehoord, dat werkgevers nu onder deze afspraken uit willen komen. Het sociaal akkoord ontslaat de werkgevers er niet van de eerdere afspraken over inhoud en de daarbij behorende premie, waar het vroegpensioen betreft na te leven, vindt de bond.


------------------------