Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)


P E R S B E R I C H T

VERVOERDERS STEUNEN OPROEP DRIE MINUTEN STILTE

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) schaart zich achter de oproep van de Nederlandse regering tot drie minuten stilte op woensdag 5 januari om de slachtoffers van de ramp in Azië te herdenken en solidair te zijn met de getroffen landen. KNV verenigt vervoerders in het vrachtvervoer, het openbaar vervoer, taxivervoer en touringcarvervoer.

Veel vervoermaatschappijen zullen aan deze oproep gehoor geven. Dit betekent dat om twaalf uur precies trams, bussen, treinen, taxi's, vrachtwagens en touringcars halt zullen houden om de passagiers en de chauffeurs in de gelegenheid te stellen om de slachtoffers te gedenken die gevallen zijn bij de zeebeving in Azië. KNV adviseert de chauffeurs om op een plek halt te houden waar de verkeersveiligheid niet in het geding is. De laatste keer dat Nederland massaal stil hield was op 14 september 2001 ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen op de Twin Towers in New York. Er hebben zich toen geen problemen voorgedaan bij het drie minuten stilstaan. De toenmalige minister van Verkeer & Waterstaat stond toe dat verkeersdeelnemers op de vluchtstrook mochten stil staan. Koninklijk Nederlands Vervoer vindt een dergelijke ontheffing ook deze keer wenselijk.

Om drie minuten over twaalf zullen alle bussen, trams, touringcars, taxi's, vrachtwagens en treinen hun weg vervolgen.

Koninklijk Nederlands Vervoer is de werkgeversorganisatie voor het beroepsgoederenvervoer over de weg en voor het beroepspersonenvervoer: openbaar vervoer, taxi en touringcarvervoer.

Den Haag, 3 januari 2005

Noot voor de redactie,