Gemeente Heerlen

3 minuten stilte voor Zuid-Oost Azië

In verband met de ramp van Zuid-Oost Azië is alle Europese landen gevraagd om op woensdag 5 januari 2005 om 12.00 uur drie minuten stilte in acht te nemen en de vlag die dag halfstok te voeren.

De gemeente Heerlen ondersteunt deze acties. Inwoners worden uitgenodigd om op woensdag 5 januari om 11.50 uur te verzamelen op het Raadhuisplein. De burgemeester zal daar enkele woorden spreken. Aansluitend worden om 12.00 uur de drie minuten stilte in acht genomen.

Donatie gemeente Heerlen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een bedrag van E 100.000 beschikbaar te stellen voor de slachtoffers van de ramp in Zuid-Oost Azië. De hoogte van dit bedrag is gebaseerd op een donatie van ongeveer E 1 per inwoner. Ook de E 591 die tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ingezameld, is in dit bedrag meegenomen. Dit voorstel wordt in de raadsvergadering van 4 januari voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarnaast gaat de gemeente Heerlen samen met Sittard-Geleen, Maastricht en Kerkrade onderzoeken hoe er hulp geboden kan worden voor de wederopbouw van het getroffen gebied..

HEERLEN, 4 januari 2004

Concernstaf Communicatie
Francine Pelzers
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s


---- --