Eemalnd zuid, 09.35 uur

Utrecht 05-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Gestolen auto

AMERSFOORT Op dinsdag 4 januari werd met een gestolen auto op een vrouw ingereden.

Op dinsdagavond werd op het Kornwerderzand een auto gestolen. Rond 22.40 uur deed de 41-jarige Amersfoortse eigenaar aangifte van de diefstal.

Rond 22.45 uur hoorde een 26-jarige bewoner van een woning aan de Kwekersweg een doffe klap. Hij keek naar buiten, zag dat een ruitje van zijn auto was ingeslagen en dat een man door de raamopening in de auto hing. De Amersfoorter rende met zijn vriendin naar buiten, waarop de verdachte wegrende. De verdachte sprong aan de bijrijderkant in een auto, waarna de bestuurder met de auto over de stoep wegreed.

De 25-jarige Amersfoortse vriendin van de Amersfoorter moest achter een boom springen, om niet door de auto te worden aangereden. De auto reed weg in de richting van de Kwekersweg. Uit de opengebroken auto bleek niets te zijn weggenomen. De auto waarin de verdachten vluchtten, was de eerder op de avond in Amersfoort gestolen auto.

De verdachte die in de auto inbrak, was een licht getinte man, donker haar, ± 25 jaar en ± 1.85 meter lang. Hij droeg een bruin lederen jas met een crèmekleurige kraag en hij had een staalkleurige bril met ronde glazen op.

De 26-jarige Amersfoorter deed aangifte van de inbraak in zijn auto en de 25-jarige Amersfoortse van poging tot doodslag.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsers botsen

AMERSFOORT Op dinsdag 4 januari kwamen twee fietsers met elkaar in botsing.

Rond 22.00 uur reed een 13-jarig meisje met haar fiets over de Meridiaantunnel. Op het moment dat een 41-jarige fietser haar in wilde halen, sloeg zij plotseling linksaf, zonder daarbij richting aan te geven. De fietsers botsten tegen elkaar en het meisje kwam ten val. Zij klaagde over pijn in haar hoofd en werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Aan de verkeerde aangeboden!

AMERSFOORT Op dinsdag 4 januari probeerde een autokraker zijn gestolen waar aan een politieman te verkopen

Rond 20.15 uur liep een politieman in zijn vrije tijd op de Korte Bergstraat. Daar zag hij dat een man zich kennelijk schuil hield tussen twee autos en vervolgens met een autoradio in zijn handen wegliep. De politieman herkende de man als een 38-jarige veelpleger uit Amersfoort en sprak hem aan. De verdachte verklaarde dat hij de autoradio net uit een daar geparkeerde auto had gestolen en bood hem te koop aan de politieman aan. De politieman legitimeerde zich en hield de verdachte aan. De verdachte is door andere politiemensen naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten. De autoradio bleek inderdaad uit een op de Korte Bergstraat geparkeerde auto te zijn gestolen.

Heling

AMERSFOORT Op dinsdag 4 januari werd een man op verdenking van heling aangehouden.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een zwerver zich op een terrein aan de Schothorsterlaan zou bevinden en daar zou lopen schreeuwen. Ter plaatse troffen politiemensen een 33-jarige man uit Amersfoort aan. Hij schreeuwde inderdaad de hele boel bij elkaar en verkeerde kennelijk zwaar onder de invloed van alcohol. Hij bevond zich in het gezelschap van zon tweehonderd lege bierblikjes en bierflesjes en twee fietsen. Hij verklaarde de twee fietsen voor 10,- per stuk van een junk te hebben gekocht. Daarop werd de Amersfoorter aangehouden op verdenking van heling en de fietsen werden in beslag genomen.

Bij onderzoek bleek dat van de diefstal van de fietsen (nog) geen aangifte was gedaan. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Diefstal laptop

AMERSFOORT Op dinsdag 4 januari werd een vrouw van haar laptop bestolen.

Rond 17.45 uur fietste een 49-jarige vrouw uit Amersfoort door het tunneltje tussen de Hoef en de Liendertseweg. Daar werd door de passagier van een bromscooter haar laptop uit haar fietstas gepakt en de verdachten gingen er op hun bromscooter vandoor. Met hen reed nog een andere bromscooter met twee opzittenden mee.

De beide bromscooters hadden een donkere kleur. Alle vier de verdachten droegen een vermoedelijk nylon jas met een capuchon. Degene die de laptop wegnam, had een petje op onder zijn capuchon.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.