Ingezonden persbericht


CommVault is succesvolste niet-beursgenoteerde storage networking-bedrijf volgens Byte and Switch

Koppositie voor tweede opeenvolgende keer; partners XioTech en Glasshouse Technologies op de tweede en derde plaats

Utrecht, 5 januari 2005 - CommVault Systems, leverancier van geïntegreerde enterprise-databeheeroplossingen, is voor het tweede opeenvolgende jaar door het Amerikaanse online vakblad Byte and Switch benoemd tot succesvolste niet-beursgenoteerde bedrijf in de markt voor storage networking. Dit blijkt uit de 'Byte and Switch Top Ten Private Companies'-lijst die het vakblad tweemaal per jaar publiceert. CommVault-partners XioTech en Glasshouse Technologies bezetten respectievelijk de tweede en derde plaats in de Winter 2004-editie van de lijst.

CommVault behaalde zijn koppositie door een jaarlijkse omzet te behalen van meer dan 100 miljoen dollar. Het bedrijf realiseert al 12 opeenvolgende kwartalen dubbele groeicijfers. Daarnaast heeft CommVault in 2004 het aantal distributiekanalen met de helft uitgebreid. Hiervoor heeft het bedrijf nieuwe directe en indirecte partners aangetrokken. De samenstellers van de lijst roemen het feit dat CommVault zijn productportfolio heeft verbreed van back-up en recovery naar SAN- en storage resource-beheer. Volgens Byte and Switch is dit mogelijk door het gebruik van een standaard-framework en een gemeenschappelijke infrastructuur voor alle programma's.

Byte and Switch geldt als belangrijk online vakblad voor de storage networking-markt. Ruim 750.000 unieke gebruikers bezoeken maandelijks deze website. CommVault is dan ook verheugd met de benoeming tot meest succesvolle bedrijf in deze markt. "Deze benoeming onderstreept dat we met onze producten, waaronder QiNetix, een marktstandaard stellen", aldus Herman Doorn, Channel Manager bij CommVault. "Zeker gezien het feit dat deze koppositie te danken is aan diverse factoren - omzet, partnerstrategie en productportfolio -, laat zien dat we op de goede weg zijn."

CommVault Systems
CommVault Systems biedt geïntegreerde databeheeroplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van complexe storage-netwerken. Het CommVault QiNetix-platform, gebaseerd op de eigen Common Technology Engine, integreert Galaxy-back-up en -recovery, point-in-time replicatie, hiërarchisch storage-beheer, archivering voor regelgeving, serviceniveaubeheer en softwareoplossingen voor storage resource-beheer. QiNetix ondersteunt gebruikers bij het oplossen van problemen, zoals kleinere back-up-windows, oplopende tapekosten, snelle recovery van bedrijfskritische data en het voldoen aan regelgeving op de lange termijn. Deze complete aanpak resulteert in eenvoudiger, geautomatiseerd en kosteneffectief databeheer. Gebruikers kunnen QiNetix-componenten sneller en met minder inspanning en kosten toevoegen en integreren dan met afzonderlijke producten mogelijk is. Het hoofdkantoor van CommVault Systems is gevestigd in Oceanport, New Jersey, in de Verenigde Staten. CommVault Nederland is gevestigd in Utrecht.