Politie Hollands Midden

Katwijk/Valkenburg Doorrijder aangehouden Een 27-jarige automobilist uit Katwijk werd op dinsdag 4 januari rond 23.20 uur op de Zonneveldstraat in Valkenburg door de politie aangehouden nadat hij een op de Suurmondstraat in Katwijk geparkeerde auto had aangereden en vervolgens was doorgereden. Een getuige meldde de politie de aanrijding en gaf de gegevens van de doorgereden auto door. De politie kreeg de auto in Valkenburg in de gaten. Al snel werd duidelijk dat de man ook onder invloed van alcohol verkeerde. De daarop gehouden ademanalyse kwam tot 735 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Mishandeling Een 47-jarige man uit Leiden werd woensdag 5 januari rond middernacht door de politie aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor op de Lage Rijndijk een 16-jarige plaatsgenoot met een stuk hout op het hoofd te hebben geslagen. De jongen brak door dit voorval een tand en liep een hersenschudding op. Vermoedelijk was de man kwaad geworden over het omver gooien van een fiets voor zijn woning door één van de twee jongens waarmee de 16-jarige over de Lage Rijndijk liep. De verdachte ging de jongeren vervolgens met een stok te lijf. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Leiden Snelkraak bij opticien Op woensdag 5 januari rond 03.50 uur werd door twee jongens een ruit van een opticien aan de Stevensbloem ingeslagen en stalen vervolgens ongeveer 140 brillen uit de zaak. De twee gingen er op een scooter vandoor. Een getuige had dit aan de politie gemeld. De politie ging direct op zoek naar de twee, maar trof enkele minuten later op de Dobbedreef slechts één jongen op een scooter aan die volledig voldeed aan het signalement van één van de daders. Hij werd dan ook aangehouden. Van de tweede dader en de brillen ontbreekt nog ieder spoor. De politie zet het onderzoek naar hem en in deze zaak vandaag voort.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voorkomt inbraak Met de aanhouding van twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 22 en 24-jaar denkt de politie voorkomen te hebben dat er in de nacht van 4 op 5 januari werd ingebroken in het Casino van Avifauna aan de Van Foreestlaan. De twee werden rond 03.00 uur in een hotel aan de Hoorn aangehouden. De politie kwam de verdachten op het spoor na een melding van beveiligings-medewerkers dat zij mogelijke inbrekers buiten bii het pand aan de Van Foreestlaan hadden overlopen. De mannen waren weggerend. De aanwijzingen dat zij van plan waren om in te breken stapelden zich op. Na een korte zoekactie werden de twee mannen in het hotel aangetroffen. Bij hen werden ook inbrekerswerktuigen gevonden. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Waddinxveen Aanrijding Een 16-jarige scooterrijder uit Waddinxveen verleende op dinsdag 4 januari rond 16.40 uur bij het verlaten van een uitrit van een parkeerplaats aan de Oranjelaan geen voorrang aan een over de Oranjelaan rijdende 23-jarige automobiliste uit die plaats. Een aanrijding tussen de twee volgde. De scooterrijder is met beenletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Nieuwerkerk a/d IJssel Brand in fietsenstalling Onbekenden staken dinsdagavond 4 januari een aantal kerstbomen in de brand in een fietsenstalling van een school aan het Kroonkruid. Rond 21.40 uur werd het vuur ontdekt. De brandweer wist erger te voorkomen. Het dak van de fietsenstalling liep brandschade op. De politie stelt een nader onderzoek in.

----------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 5 januari 2005

(


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --