Amsterdam Airport Schiphol

Alain Maca aangesteld als interim-COO van Amsterdam Airport Schiphol

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
5 januari 2005                                                
Alain F. Maca (54) is met onmiddellijke ingang benoemd tot interim-Chief Operating Officer van Amsterdam Airport Schiphol, totdat voorzien is in de opvolging van Marike van Lier Lels die op 2 januari op verzoek van de Raad van Commissarissen haar functie van COO ter beschikking stelde. Hij wordt belast met het leiding geven aan de operationele processen op de luchthaven in nauwe samenwerking met de luchtvaartmaatschappijen en afhandelaren, en zal direct rapporteren aan president-directeur Cerfontaine van Schiphol Group.

Maca is benoemd tot interim-COO vanwege zijn brede ervaring op operationeel gebied en in het managen van luchthavenvoorzieningen. Het is de bedoeling dat Maca zes tot negen maanden werkzaam blijft op Schiphol.

Maca, die de Amerikaanse nationaliteit heeft, is momenteel president-directeur van JFK International Air Terminal LLC (JFKIAT), het bedrijf dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport in New York succesvol beheert en exploiteert. Schiphol USA, een dochteronderneming van Schiphol Group, heeft een belang van 40% in dit bedrijf.

Maca heeft een lange carrière achter de rug in de luchtvaart. Van 1972 tot 1994 en van 1994 tot 1998 was hij voor KLM werkzaam in de VS, op de luchthavens van New York, Atlanta en Orlando. Zijn laatste functie bij KLM was Area Director Customer Services North America. In 1994 en van 2001 tot 2002 was hij werkzaam voor de afhandelingsbedrijven Ogden Aviation Services en GlobeGround North America LLC, respectievelijk als Director Airport Operations & Services op JFK Airport en als Chief Marketing Officer.

Van 1998 tot 2000 was Alain Maca general manager van JFKIAT en als zodanig verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in Terminal 4, terwijl deze terminal ingrijpend werd verbouwd en vernieuwd. De nieuwe terminal werd in mei 2001 geopend.

In 2002 werd Alain Maca benoemd tot president-directeur van JFKIAT.

003-2005/rw

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl