Gemeente Putten


---

Putten, 5 januari 2005

Uitreiking gemeentelijke erepenningen tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Dinsdag 4 januari 2005 reikte burgemeester mr. B.J. van Putten twee erepenningen van de gemeente Putten uit.

Mevrouw Atty Heijting is vanaf 1979 zeer actief voor de tentoonstellingscommissie/Kunst in de Kelder. Deze commissie is opgericht in mei 1979. Mevrouw Heijting is al sinds 1988 voorzitter van deze commissie. Het doel is om jaarlijks 9 à 10 tentoonstellingen van uiteenlopende aard te organiseren. Mevrouw Heijting steekt veel van haar vrije tijd in de tentoonstellingscommissie en reist dan ook stad en land af naar geschikte kunstenaars.

Vanwege het 25-jarig jubileum van Kunst in de Kelder is dit een geschikt moment om de verdiensten van mevrouw Heijting te waarderen met een erepenning van de gemeente Putten.

De heer Klaas Friso is vanaf de oprichting 1990 actief voor het Puttens Historisch Genootschap. Verder heeft de heer Friso vele rondleidingen gegeven en lezingen gehouden over uiteenlopende onderwerpen aan gasten die de gemeente Putten bezoeken. Ook is hij jaren actief geweest binnen de Stichting Oktober 44 en zijn er diverse publicaties van zijn hand verschenen.

Omdat de heer Friso recent zijn voorzitterschap bij het Puttens Historisch Genootschap heeft neergelegd, is dit een mooi moment om hem de erepenning van de gemeente Putten toe te kennen voor alle bovengenoemde verdiensten.