Wereld Natuur Fonds Nederland

Hulp Wereld Natuur Fonds voor getroffen medewerkers in ZO-Azie

Ook medewerkers van het Wereld Natuur Fonds zijn getroffen door de gevolgen van de zeebeving in Zuidoost-Azie. Op basis van voorlopige informatie uit het gebied blijkt dat een medewerker van het WWF-kantoor in Atjeh is vermist. Gisteren werd een veldmedewerker, die is gestationeerd op het eiland Simeuleu voor de kust van Atjeh, teruggevonden. De overige WWF-medewerkers in Atjeh zijn in veiligheid, maar sommigen hebben familie en vrienden verloren, en schade aan hun huizen.

Het Wereld Natuur Fonds heeft hulp en steun aangeboden aan de kantoren in de getroffen regio. Het WWF-kantoor in Atjeh was onder water gelopen, maar is inmiddels weer droog en schoongemaakt. Het kantoor doet nu tijdelijk dienst als opvangcentrum voor kinderen. Alle WWF-medewerkers werkzaam op de Andaman-eilanden en langs de Indiase kust, bijvoorbeeld in de deelstaat Kerala en de stad Chennai, zijn in veiligheid. Dit geldt ook voor de medewerkers in Thailand, Maleisie en Kenya.

WWF International is een inzamelingsactie onder alle WWF-medewerkers wereldwijd gestart om de getroffen collega's in Zuidoost-Azie financieel te ondersteunen. Het Wereld Natuur Fonds is actief in negentig landen over de hele wereld.

Meer informatie:
Clarisse Buma, hoofd persvoorlichting, Wereld Natuur Fonds, tel. 030-6937374, mob. 06-21 548 657

-
Wereld Natuur Fonds
unit persvoorlichting
Boulevard 12
3707 BM Zeist