Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 05-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Inbraak op heterdaad

BUNNIK In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 januari werd een inbreker op heterdaad aangehouden.

Omdat de afgelopen tijd enkele malen was ingebroken in de kantine van een sportvereniging aan de Rhijnauwenselaan stelden twee politiemensen rond 00.50 uur te voet een onderzoek op het terrein in of zich er mogelijk ongenode gasten zouden bevinden. Toen zij met hun zaklantaarns de kantine in schenen, zagen zij het silhouet van een man opdoemen. Tevens zagen zij dat een ruit van de voordeur van de kantine was vernield. De verdachte, een 50-jarige man uit Utrecht, werd in de kantine aangehouden. Hij verklaarde de afgelopen tijd al drie maal in de kantine te hebben ingebroken en verantwoordelijk te zijn voor nog meer inbraken elders.

De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld hoeveel en waar de verdachte inbraken heeft gepleegd.

Aanrijding met teveel op

ZEIST Op dinsdag 4 januari bleek een automobilist teveel te hebben gedronken.

Rond 17.55 uur botste een 42-jarige automobilist uit Zeist op de Schermerslaan tegen een lantaarnpaal. Hij liep daarbij geen letsel op, maar had kennelijk geen zin om ter plaatse te blijven en liep weg. Aan de hand van het signalement werd hij even later door politiemensen op de Oude Arhemseweg aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 925 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en voor rijden onder invloed van alcohol. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op dinsdagmiddag 4 januari een verkeerscontrole op De Dreef gehouden.

Bij de controle werden zestien bekeuringen uitgeschreven en wel voor: niet dragen van autogordel (5), te hard rijden (7), onnodig seinen met licht (1), onjuiste kentekenplaten (1), niet tonen van een identiteitsbewijs (1) en rijden door rood verkeerslicht (1).