Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 05-01-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Aangehouden voor vernieling

HOUTEN Twee jongens uit Houten zijn op dinsdag 4 januari omstreeks 04.50 uur aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging/vernieling. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapte hen op het aanbrengen van graffity met behulp van verfspuitbussen.

Na onderzoek bleek dat er op diverse plaatsen waaronder muren/gevels graffiti was aangebracht waaronder ook op de muur van het politiebureau. De twee zitten nog steeds vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

Gepakt voor rijden tijdens ontzegging

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 4 januari omstreeks 14.20 uur een 20-jarige automobilist uit IJsselstein bekeurd. De man reed in zijn auto op de Hildo Kropstraat terwijl zijn rijbevoegdheid was ontzegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gepakt voor rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Een 68-jarige automobilist uit Nieuwegein is op dinsdag 4 januari omstreeks 20.50 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Politiemensen zagen hem rijden over de Sluyterslaan en bij controle bleek er sprake van alcoholgebruik.

Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 875 ug/l. alcohol in zijn lichaam had. Op grond van deze uitslag werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor heling

NIEUWEGEIN Een 16-jarige inwoner van Nieuwegein is dinsdagmiddag 4 januari omstreeks 17.45 uur aangehouden op verdenking van heling van een bromfiets.

Politiemensen zagen hem op de Diepenbrocklaan lopen met een bromfiets aan zijn hand. Na onderzoek bleek dat er was geknoeid met het framenummer waarop de Nieuwegeiner werd aangehouden op verdenking van diefstal/heling van de bromfiets.

De 16-jarige zou volgens eigen verklaring de bromfiets via internet van een inwoner uit Amersfoort gekocht hebben. De bromfiets is in beslag genomen.

De politie stelt een nader onderzoek in.