Gemeente Eindhoven

Eindhoven, 05 januari 2005
Inzamelen kerstbomen
Raadsvergadering
Inzamelen kerstbomen
Kerstbomen worden in Eindhoven dit jaar op de volgende dagen opgehaald.
Zaterdag 8 januari: als de ophaaldag voor GFT of restafval (groen of grijs) volgens de nieuwe afvalkalender op woensdag, donderdag of vrijdag valt.
Zondag 9 januari: als de ophaaldag voor GFT of restafval (groen of grijs) volgens de nieuwe afvalkalender op maandag of dinsdag valt. De volledig afgetuigde kerstboom moet op genoemde dagen, zonder pot of plastic zak, vóór 8.00 uur op de plek liggen waar normaliter de container of afvalzak wordt aangeboden. Kerstbomen kunnen ook gratis bij de milieustraten worden ingeleverd.
Wet Bodembescherming
Ter informatie delen burgemeester en wethouders van Eindhoven mede dat zij een melding hebben ontvangen ingevolge artikel 28, lid 1 van de Wet bodembescherming, met het voornemen de bodem te saneren van: melder: De nieuwe Combinatie B.V.;
locatie: Emmasingel/Mathildelaan (De Lichttoren) te Eindhoven. Conform artikel 2, eerste lid van de Verordening bodemsanering Eindhoven 2003 (VbE 2003) is op de voorbereiding van de beschikking titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Te zijner tijd zal de definitieve beschikking worden gepubliceerd, waarop dan bezwaarschriften kunnen worden ingediend.
Voor nadere informatie omtrent deze melding kunt u zich wenden tot de heer Theo Reijnders, adviseur milieurecht Milieudienst Regio Eindhoven, Postbus 435, 5600 AK Eindhoven, telefoon 259 46 49, mobiel: 06 22 92 61 12, fax: 259 45 30, email: t.reijnders@milieu dienst.sre.nl
internet: www.sre.nl/milieudienst
Raadsvergadering

Buitengewone Carnavalske Raadsvergadering op vrijdag 28 januari 2005 Tijdens de chaotisch verlopen Carnavaleske Raadsvergadering van het afgelopen jaar zijn er een aantal agendapunten nog niet afgewerkt. Zowel de Lampengatse Politieke Fractie (LPF) als de Fractie van Prinsen van het Lampengat (FPL) zijn er ook dit jaar weer op gebrand te strijden over diverse moties. Mogelijk zal deze vergadering in tegenstelling tot de voorafgaande jaren meer duidelijkheid brengen. De steeds weer met lede ogen door de LPF waargenomen wildgroei van dorstlustige hoogheden tijdens het Lampengatse Carnaval is ook nu weer een hot item. De LPF vindt dat er ook hier bezuinigingen doorgevoerd moeten worden. Want witte wa dè allemoal kost, die prinse. Door toedoen van de economie trekken donkere wolken zich samen boven de tent op de markt en de feestzalen verspreid over het Lampengat. Het motto kan dus tevens als standpunt dienen voor de Edelen van het Lampengat. Als motto van de zitting is dan ook gekozen voor Kèn ut ni wà minder. Het Presidium Carnavalesk heeft ook dit jaar weer gevraagd aan de Stadsprins de Carnavaleske raadsvergadering voor te zitten. Voor de Stadsprins betekent deze vergadering de laatste officiële daad voor hij de dag daarna zijn scepter zal overdragen aan zijn opvolger. De vergadering die plaats vindt in het Stadshuis van Eindhoven, duurt van 19.41 tot ca 21.41 uur. De Raadzaal zal ook dit jaar weer tot de nok gevuld zijn met betrokkenen van de Lampegatse carnavalsverenigingen. Uiteraard wil het Presidium de inwoners van Eindhoven de kans geven dit unieke spektakel mee te maken. Mensen die een plaats willen bemachtigen op de publieke tribune, kunnen zich aanmelden bij de balie van het Stadskantoor. De prijs van een toegangskaart bedraagt vijf euro (inclusief drie consumpties). Let op: er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus: ZOLANG DE VOORRAAD STREKT.
Ook dit jaar verzorgt de lokale omroep ETV (de lokale zender van Eindhoven) weer een live- uitzending.
Verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen op grond van de Wet milieubeheer hebben verleend: EDCO Eindhoven B.V.
Het betreft het wijzigen van een voorschrift in de vergunning voor een inrichting voor opslag goederen/gevaarlijke stoffen, Adriaan Mulderweg 9-11;
The Steel Company.
Het betreft een de gehele inrichting omvattende revisievergunning voor een inrichting voor metaalbewerking, Adriaan Mulderweg 20a; Deli-HTL tabak maatschappij.
Het betreft het intrekken van een voorschrift in de vergunning voor een tabak maatschappij, Kanaaldijk Noord 123.
De beschikkingen en andere ter zake zijnde stukken liggen ter inzage van 6 januari tot 17 februari 2005 bij de Milieudienst Regio Eindhoven (voor adres en openingstijden zie colofon) en elke maandagavond na telefonische afspraak, tel. 259 46 03. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.
Tot 17 februari 2005 staat beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor eenieder die tegen de ontwerpbeschikkingen bedenkingen heeft ingebracht, de adviseurs die advies hebben uitgebracht, eenieder die bedenkingen heeft tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikkingen en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikkingen. Een beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Een beroepschrift moet worden gezonden aan de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van die afdeling. Een beschikking wordt niet van kracht, voordat op dat verzoek is beslist.
Van Straten Bouw en Vastgoed B.V., Hastelweg 218, bouw- en Gebroeders Vierhout Glas, Rosseelstraat 10, detailhandel en ambachtsbedrijf;
Voskamp Bouw + Industrie Eindhoven B.V., Kanaaldijk Zuid 3, opslag- en transportbedrijf;
Basisschool De Vuurvlinder, Vuurvogel 25, woon- en verblijfsgebouw; Uitgeverij Orion V.O.F., Fijenhof 10, woon- en verblijfsgebouw; Skyworks B.V., Rooijakkersstraat 4, opslag- en transportbedrijf; FG International B.V., Steenoven 11, opslag- en transportbedrijf; Mandarin Restaurant, Geldropseweg 17, horecabedrijf; Alpas Hoogwerksystemen B.V., Croy 35, opslag- en transportbedrijf; Cafetaria De Lievendaal, Lievendaalseweg 1a, horecabedrijf; Nico Zwarthoed Salades, Langendijk 19, detailhandel en ambachtsbedrijf;
La Variété Kledingverhuur, Croy 12a, opslag- en transportbedrijf; Bouwbedrijf Van Aspert, Hoevenweg 7, opslag- en transportbedrijf; Van Happen Autos, Meerenakkerweg 6c, inrichting voor motorvoertuigen. Stadsdeel Gestel
Twaalf bomen binnenterrein Arcadelstraat-Lassusstraat, de bomen zijn dood en/of i.v.m. slechte vitaliteit en een gevaar voor personen en verkeer.
Verzenddatum vergunning: 24 december 2004.
Een boom Sint Leonadusstraat 4, de boom is te groot in verhouding tot de tuin i.v.m. het plaatsen van een hekwerk;
een boom Elzentlaan 29, de boom is te groot in verhouding tot de tuin en i.v.m. risico voor schade aan eigendommen.
Verzendatum vergunningen: 27 december 2004.

Stadsdeel Strijp
Een boom Wilgenstraat 16, de boom is te groot in verhouding tot de tuin en i.v.m. risico voor schade aan eigendommen en lichtreductie; een boom Koenraadlaan 66, de boom is te groot in verhouding tot de tuin en i.v.m. risico voor schade aan eigendommen en een gevaar voor personen en verkeer.
Verzenddatum vergunningen: 27 december 2004.
Een boom Scherpenering i.v.m. uitgebroken plakoksel (herplant). Verzenddatum vergunning: 29 december 2004.
Een boom Gerard Davidstraat 3, de boom is te groot in verhouding tot de tuin;
een boom Hageheldlaan 54-56, de boom is te groot in verhouding tot de tuin.
Verzenddatum vergunningen: 24 december 2004.
Een boom Doolstraat ter hoogte van huisnummer 7 i.v.m. een gevaar voor personen/verkeer, risico voor schade aan eigendommen, ziekte en scheefstand;
vijf bomen in het Wasven i.v.m. slechte conditie, aangetast door schimmels (herplant).
Verzenddatum vergunningen: 29 december 2004.
Een boom Lyonhof 22, de boom is te groot in verhouding tot de tuin en i.v.m. lichtreductie;
een boom Diksmuidepad 11, de boom is te groot in verhouding tot de tuin en i.v.m. lichtreductie;
een boom Middelkerkelaan 22, de boom is te groot in verhouding tot de twee bomen Argentanlaan 55, de bomen zijn te groot in verhouding tot de tuin;
een boom Aurillaclaan 7 i.v.m. risico voor schade aan eigendommen; twee bomen Voornestraat 56, de bomen zijn te groot in verhouding tot de tuin en i.v.m. lichtreductie.
Verzenddatum vergunningen: 27 december 2004.
Een boom Viandenhof 58 (zijkant) i.v.m. een gevaar voor personen / verkeer;
drie bomen Jacob van Campenweg hoek Boschdijk i.v.m. groeibelemmering en te dicht bij elkaar.
Verzenddatum vergunningen: 29 december 2004.
Een boom Woenselse Markt voor huisnummer 60, de boom staat op een plaats waar een lichtmast dient te komen i.v.m. vernieuwing openbare verlichting Kruisstraat / Woeselse Markt.
Verzenddatum vergunning: 23 december 2004.
Drie bomen Scottlaan 68, de bomen vormen een belemmering voor groei van andere bomen.
Verzenddatum vergunning: 24 december 2004.
Twee bomen Drosserstraat 1 i.v.m. renovatie van de beplanting; een boom Stevertsemolen 30, de boom is te groot in verhouding tot de tuin en i.v.m. risico voor schade aan eigendommen. Verzenddatum vergunningen: 27 december 2004.
Eindhoven, 05 januari 2005