Gemeente Leiden

Uitreiking Leiden Ruimt Op! - prijs voor beste schoonmaakplan

De Leiden Ruimt Op!-prijs 2004 is gewonnen door de bewonersorganisatie Leefbaarheid Zuid-Hoven. De aanvraag die was ingediend bij het Fonds Wijkinitiatieven werd verkozen tot beste schoonmaakplan. De prijs, een cheque ter waarde van E 250,-, wordt woensdag 29 december a.s. om 16.30 uur uitgereikt door wethouder Rogier van der Sande (Wijkbeheer).

Het schoonmaakplan van de bewonersorganisatie Leefbaarheid Zuid-Hoven betrof een schoonmaakactie en het plaatsen van een grote kerstboom met lichtjes zodat Zuid-Hoven er extra gezellig uitzag tijdens de kerstperiode. Het plan wordt bekroond met de Leiden Ruimt Op!-prijs vanwege de grote betrokkenheid van de buurt bij het schoonmaken en de feestelijke uitstraling van de actie. Aan de voet van de kerstboom -die tussen Weidehof en Duinhof staat- zal wethouder Rogier van der Sande de prijs uitreiken aan de heer Hollebeek van Leefbaarheid Zuid-Hoven. Samen met buurtbewoners en betrokken organisaties waaronder woningcorporaties Portaal en Ons Doel, de wijkpolitie en Wijkbeheer wordt vervolgens het glas geheven op de winnaar.

Fonds Wijkinitiatieven
Plannen voor een groene, schone en opgeruimde straat of buurt konden van vrijdag 17 september tot en met vrijdag 15 oktober jl. bij de gemeente worden ingediend. Alle plannen die voldeden aan de gestelde criteria, zijn gehonoreerd. Het Fonds Wijkinitiatieven is opgericht voor bewoners(organisaties), ondernemers en scholen die actief willen meedenken en meewerken aan een schoner en mooier Leiden. Jaarlijks is er budget beschikbaar voor acties om de buurt groener te maken, om speeltoestellen en speelplekken op te knappen en voor schoonmaakacties. Het beste plan voor een schone buurt wordt bovendien bekroond met de Leiden Ruimt Op!-prijs.

De redactie is van harte welkom bij de uitreiking van de Leiden Ruimt Op!-prijs. Locatie: grasveld tussen Weidehof en Duinhof (ter hoogte van Weidehof 21-22) Wanneer: woensdag 29 december om 16.30 uur

Nadere informatie bij Nicolet Jansen, afd. Communicatie, dienst Milieu en Beheer, tel. (071)5167764


---- --