Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 05-01-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Buschauffeur beroofd van geld

UTRECHT Op dinsdagochtend is een 56-jarige buschauffeur op de Taagdreef beroofd van een klein geldbedrag.

Omstreeks 07.55 uur wilde een jongen met een vals vervoersbewijs de bus in stappen. Hierop heeft de buschauffeur de jongen de toegang tot de bus geweigerd. Vervolgens deed de verdachte een greep uit geldlade. Met een klein geldbedrag is hij de bus uit gegaan en gevlucht in de richting van de Bruisdreef.

Signalement verdachte:


- licht getinte jongen


- 16-17 jaar


- 1.60m tot 1.70m


- normaal postuur


- zwart haar


- zwart lederen jas


- zwarte rugzak

De politie is op zoek naar mensen die iets opvallends hebben gezien op het genoemde tijdstip en locatie. Of naar mensen die de verdachte (her)kennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht, district Utrecht Noord, via 0900-8844.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Op dinsdagavond is een 18-jarige bromfietser uit Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 21.50 uur reed een 28-automobilist uit Utrecht over de Vleutenseweg, komend uit de richting van de Spinozaweg. Op het kruispunt Vleutenseweg met het Majellapark sloeg hij linksaf. Hij liet hierbij de van hem links komende bromfietser niet voor gaan. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser is met een onderbeenbreuk vervoerd naar het Ouderijn ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Vrouw beroofd

UTRECHT - Op dinsdagavond is een 25-jarige vrouw uit Huizen slachtoffer geworden van een straatroof.

Omstreeks 21.10 uur liep de vrouw op de Salomedreef. Plotseling voelde zij dat er een voorwerp in haar rug werd geduwd. De verdachte wilde geld hebben, maar de vrouw had geen geld bij zich. Hierop gaf hij haar een duw, waardoor zij ten val kwam. De verdachte is weggerend in de richting van de flats aan de Tannhauserdreef.

De verdachte sprak met een licht buitenlands accent, was gekleed in een zwarte jas met een licht grijze capuchon. Hij droeg witte sportschoenen.

De politie is op zoek naar mensen die iets opvallends hebben gezien op het genoemde tijdstip en locatie. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht, district Utrecht Noord, via 0900-8844.

Bromfietser te veel op

UTRECHT - In de nacht van dinsdag op woensdag is een 18-jarige bromfietser aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Omstreeks 04.05 uur zagen agenten een bromfiets met hoge snelheid rijden. Op de van Zijstweg hebben zij de 18-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 19-jarige bijrijder uit Maarssen gecontroleerd. De bestuurder riekte naar alcohol, waarop de man een blaastest moest ondergaan. Hij blies 435 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De bijrijder droeg geen helm en ook daarvoor is proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets is meegenomen voor technisch onderzoek.

Joyriding

UTRECHT Op dinsdagavond zijn twee jongens van 16 en 17 jaar uit Utrecht aangehouden voor joyriding.

Omstreeks 20.00 uur zagen agenten op de Verlengde Hoogravenseweg een auto met zijn mislampen aan rijden. Hierop hebben zij de bestuurder een stopteken gegeven. Hierop rende de jongens weg in de richting van sporthal Hoograven. Na een korte zoektocht konden beide jongens worden aangehouden. De 16-jarige bestuurder was natuurlijk niet in bezit van een rijbewijs. Na onderzoek bleek dat de bestuurder uit de woning van zijn tante de autosleutels had weggenomen. Hij is vervolgens samen met zijn bijrijder in de auto gestapt en zijn gaan rijden. De 16-jarige jongen heeft een bekeuring gehad voor het besturen van een motorrijtuig beneden de 18 jaar. Zijn bijrijder kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Te snel

UTRECHT Dinsdagmorgen 4 januari hield de politie van 08.15 uur tot 10.30 uur op de Atoomweg een radarsnelheidscontrole. In totaal werden 855 voertuigen gecontroleerd en reden 232 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur.

Snelheidscontrole
MONTFOORT Dinsdagmiddag 4 januari controleerde de politie op de provinciale weg N204 van 12.30 uur tot 14.30 uur de snelheid van 680 voertuigen. In totaal overschreden 28 bestuurders de limiet van 80 km/uur. Eén bestuurder reed met 137 km/uur langs de radarwagen van de politie.