Rijn&Venen, 10.30 uur

Utrecht 05-01-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vechten met wapens

MAARSSEN- Op dinsdagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat ze gevochten in de wijk Spechtenkamp. Omstreeks 18.50 uur kreeg de politie de melding dat een 40-jarige man werd geslagen door twee andere mannen. Dit zou gebeuren met een zogenaamde ploertendoder. Agenten hielden ter plaatse twee mannen aan in de leeftijd van 30 en 49 jaar afkomstig uit Utrecht en Maarssen. Volgens de mannen had de 40-jarige man uit Utrecht hen eerder gedreigd met een schaar. Het is nog niet bekend waarom de bedreigingen zijn geuit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerde platen

WOERDEN- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij twee verschillende kentekenplaten op zijn auto had. Omstreeks 09.55 uur zagen agenten een 25-jarige automobilist uit Utrecht rijden over de Rijksweg A12. Het viel de agenten op dat het kenteken aan de achterzijde van de auto een andere was dan die aan de voorzijde. De man werd hiervoor aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een van de kentekenplaten bleek van diefstal afkomstig.

Rijden onder invloed

MIJDRECHT- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 01.45 uur werd de 20-jarige man uit Mijdrecht gecontroleerd op de Agaat. Hij bleek alcohol te hebben gedronken en blies op het bureau 455 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Venten zonder vergunning

ABCOUDE- Op dinsdagmiddag werden twee jongens aangehouden omdat ze koeken aan het verkopen waren zonder hier een vergunning voor te hebben. Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongeren koeken aan het verkopen waren aan de deuren op de locaties Blomswaard, Piet van Wijngaerdtlaan en de Leo Dongelmanstraat. Twee jongens, in de leeftijd van 16 en 17 jaar afkomstig uit Den Haag gaven aan inderdaad koeken te verkopen zonder vergunning. Zij kregen hiervoor een proces-verbaal.

Bedreigen agent

MAARSSEN- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden na een bedreiging van een agent. Omstreeks 15.00 uur kwam de 46-jarige man uit Maarssen bij het politiebureau aan het Bisonspoor om iets af te gegeven. In de hal kwam hij een agent tegen en de 46-jarige man begon direct deze agent mondeling te bedreigen. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.