Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Sittard-Geleen schenkt bijna 100.000 euro aan slachtoffers ramp Zuidoost Azië

Sittard-Geleen, 5 januari 2005 - De gemeente Sittard-Geleen schenkt één euro per inwoner aan de slachtoffers van de zeebeving in Zuidoost Azië. Dit komt neer op een totaalbedrag van bijna 100.000 euro. De stichting Slamm Jamm treedt bij gelegenheid van de gemeentelijke schenking aanstaande donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur op voor het stadhuis op het Hub Dassenplein in het stadsdeel Sittard. De gelijknamige band trekt al enkele dagen collecterend door Sittard-Geleen. Het NOS-journaal besteedt aandacht aan dit optreden.

Tevens reageert het gemeentebestuur in het algemeen positief op verzoeken om vergunning voor acties voor de slachtoffers van de ramp, zoals de actie van Tamil Rehabilitation Organization (TRO), die zich met name inzet voor de slachtoffers op Sri Lanka en de actie van de stichting Slamm-Jamm. Ook het idee van de gemeentelijke Sportstichting om onder het motto 'Sport voor Oost-Azië' een aantal sportactiviteiten te organiseren, waarvan de opbrengst ten goede komt van de slachtoffers in het rampgebied, juicht het gemeentebestuur toe.

Overigens sluit Sittard-Geleen zich aan bij de centrale boodschap van het ministerie van buitenlandse zaken waarin wordt aangedrongen om in de huidige noodhulpfase particuliere hulp uitsluitend te laten lopen via de samenwerkende hulporganisaties. In de fase van wederopbouw is over enkele maanden wel ruimte voor zelfstandig initiatief, mits dit goed wordt gecoördineerd. In dit kader heeft Sittard-Geleen samen met de gemeenten Heerlen, Kerkrade en Maastricht brandweermensen, computerspecialisten en stedenplanners aangeboden om te gaan helpen in het door de zeebeving getroffen rampgebied in Azië.

Sittard-Geleen is met bijna 100.000 inwoners de op een na grootste stad van Limburg. Met Heerlen en Maastricht vormt Sittard-Geleen één van de zes stedelijke netwerken in Nederland. Hoogwaardige industrie en een intensieve dienstensector maken Sittard-Geleen tot economische motor van de regio. Tegelijk zorgen het culturele klimaat, de educatieve instellingen en de rijke groenvoorzieningen voor een goede balans tussen wonen en werken. Leefbaarheid en veiligheid zijn speerpunt van beleid. Niet alleen voor de stadskernen maar ook voor wijken en dorpskernen. In deze veelzijdigheid wil Sittard-Geleen zich verder ontwikkelen tot een herkenbare en dynamische stad.




Gemeente Sittard-Geleen