Politie Gelderland-Midden

Velp - Velpse opgelicht na wisseltruc collectanten
Publicatiedatum: 05-01-2005

Een 75-jarige inwoonster van Velp is dinsdagmiddag opgelicht door twee collectanten die beweerden geld in te zamelen voor de hulpactie voor de ramp in Azië. Het duo, volgens het slachtoffer twee jongens van vijftien a zestien jaar, vroeg of de Velpse geld kon wisselen dat ze bij een buurtbewoonster hadden opgehaald. Nadat de Velpse aan het verzoek had voldaan kwamen de twee niet meer terug en bleken er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor te zijn gegaan. Later bleek dat het duo kans gezien had in een onbewaakt ogenblik nog meer geld te stelen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - hennepkwekerij en wapens aangetroffen

Publicatiedatum: 05-01-2005

In een woning in de Arnhemse wijk Lombok heeft de politie dinsdag een hennepkwekerij en enkele wapens aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. In de woning werden geen personen aangetroffen. Wel troffen de agenten naast de gebruikelijke kwekerijapparatuur ruim 140 hennepplanten aan. Ook bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. Door het energiebedrijf is de stroommeter meegenomen. Bij het onderzoek stuitten de agenten ook op zes zeer echt gelijkende vuurwapens. Het ging hierbij onder meer om zogenoemde balletjespistolen die vanwege hun uiterlijk geschikt zijn om mee te dreigen. Daarnaast werden een viertal op echt gelijkende handgranaten aangetroffen. Ook deze zijn voor dreiging geschikt en vallen daardoor onder de Wet Wapens en Munitie. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor de hennepkwekerij en het verboden wapenbezit. Alle goederen zijn in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldievegge (16) met traangas op zak
Publicatiedatum: 05-01-2005

De politie van Arnhem heeft dinsdagmiddag op de Vijzelstraat een zestienjarig meisje uit Zevenaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De Zevenaarse bleek na onderzoek ook een busje traangas op zak te hebben. Omstreeks drie uur betrapte winkelpersoneel het meisje bij de diefstal van kleding. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Die ontdekte dat de Zevenaarse inderdaad kleding bij zich had die van diefstal afkomstig bleek. Bij dat onderzoek troffen de agenten ook een busje traangas aan, dat wordt aangemerkt als verboden wapenbezit. Tegen de Zevenaarse is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---