Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 januari 2005

Aanrijding met letsel

Automobilist ziet snorfietser over het hoofd

Enschede

Dinsdagmiddag 4 januari werd om ongeveer 17.05 uur gemeld dat op de Parkweg in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een bestuurder van een snorfiets gewond geraakt was. Een 40 jr. automobilist uit Enschede wilde vanaf de Parkweg rechtsaf een inrit naar een bedrijf inrijden en zag daarbij een snorfiets, die over het fietspad langs de Parkweg aan kwam rijden, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 21 jr. Enschedese bestuurder van de snorfiets werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een 20 jr. plaatsgenoot die bij hem achterop zat bleef ongedeerd. (05-001526)

Aanhouding na zware mishandeling

Man aangehouden na onderzoek in ernstige mishandelingzaak

Enschede

Een 27 jr. Enschedeër werd dinsdagmorgen 4 januari om ongeveer 10.00 uur in zijn woning aangehouden. Deze aanhouding was het gevolg van een onderzoek wat was ingesteld n.a.v. een aangifte die op 27 september jl. door een 24 jr. Enschedeër was gedaan. De 24 jr. zou op 26 september ernstig zijn mishandeld door de 27 jr. waarbij o.a. het jukbeen en kaakbeen van het slachtoffer zijn gebroken. Een onderzoek werd ingesteld en met toestemming van de officier van justitie werd de 27 jr. aangehouden. Deze aanhouding ging met aardig wat moeite gepaard waarbij de nodige beledigingen naar het hoofd van de politiemensen werden geslingerd en de man zich verzette. Aan het bureau werd hij later voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (04-120250)

Aanrijding met letsel

Kop staart aanrijding met drie voertuigen, een gewonde naar ziekenhuis

Almelo

Dinsdagmorgen 4 januari om ongeveer 11.30 uur werd gemeld dat op de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo een aanrijding had plaatsgevonden waarbij drie voertuigen berokken waren. Een 45 jr. automobiliste uit Vriezenveen verklaarde later dat haar remmen plotseling hadden geblokkeerd. Een achterop komende 60 jr. bestuurder van een bedrijfsauto kon nog stoppen maar een achter de bedrijfsauto rijdende 46 jr. automobiliste uit Hengelo zag e.e.a te laat en reed achter op de bedrijfsauto en deze schoot weer tegen de auto van de 45 jr. Vriezenveense aan. De 46 jr. Hengelose is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De auto van de 45 jr., die verklaarde dat haar remmen plotseling blokkeerden, is door de verkeerstechnische dienst van de Politie Twente voor verder onderzoek meegenomen. Uit dit onderzoek zijn geen gebreken naar voren gekomen. (05-001314)

Aanrijding met letsel

Automobilist komt uit uitrit en geeft geen voorrang aan automobiliste

Vriezenveen

Een 32 jr. inwoner van Vriezenveen, verleende dinsdagmiddag 4 januari om ongeveer 15.00 uur geen voorrang aan een over de Oude Hoevenweg in Vriezenveen rijdende 50 jr. plaatsgenote. De 32 jr. kwam uit een uitrit bij een woning. De 50 jr. automobiliste werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Beide voertuigen waren dusdanig beschadigd dat ze zijn afgesleept. (05-001447)

Aanrijding met letsel

Automobilist komt van uitrit en geeft geen voorrang aan automobiliste

Enter

Dinsdagavond 4 januari om ongeveer 19.45 uur vond op de Bornerbroekseweg in Enter een vrijwel identieke aanrijding plaats als die in Vriezenveen aan de Oude Hoevenweg. In Enter reed een 71 jr. automobilist uit die plaats van een uitrit bij een woning weg en hij verleende geen voorrang aan een 46 jr. automobiliste uit Rijssen doe over de Bornerbroekseweg aan kwam rijden. De 46 jr. is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht, haar 24 jr. dochter die haar inzat bleef ongedeerd. Ook hier waren beide voertuigen dusdanig beschadigd dat ze zijn afgesleept. (05-001562)

Spijkers op de weg

Automobilist rijdt door op de weg liggende spijkers, alle vier banden vol

Delden

Een 45 jr. automobilist uit Enter, sprak maandagavond 4 januari in zijn woonplaats surveillerende politiemensen aan en vertelde hen dat hij rijdend op de Werninksweg in Delden door een grote hoeveelheid spijkers was gereden die daar op straat hadden gelegen. Het ging hierbij om spijkers met witte dopjes. Alle vier de banden van zijn auto zaten er vol mee. Hij had zijn weg nog wel kunnen vervolgen. Door de politiemensen werd een onderzoek ingesteld aan de Werninksweg in Delden en daar werden inderdaad de nodige spijkers op straat aangetroffen. Door de politiemensen werd de weg schoongeveegd. De politie wil graag in contact komen met of diegene die misschien deze spijkers op de Werninksweg heeft verloren of met getuigen die wellicht gezien hebben wie deze spijkers daar hebben neergegooid. (05-001600)

Fietsendiefjes aangehouden

Op aanwijzen van getuige drie jeugdige fietsendieven aangehouden

Hengelo

Woensdagmorgen 5 januari werd om ongeveer 03.30 uur door een getuige doorgegeven dat hij zag dat een drietal jongens bezig was een fiets te stelen aan de achterzijde van het NS station aan het Industrieplein in Hengelo. Werden inderdaad drie jongens aangetroffen die bezig waren een fiets te stelen. Bij zich hadden ze een fiets die bij navraag even daarvoor door hen aan de voorzijde van het Station was ontvreemd. De drie, Hengelose jongens van 14, 15 en 16 jr., zijn meegenomen naar het bureau en daar afgehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de jongens zij na het verhoor onder ouderlijk gezag gesteld. (05-001628)

Aanhouding na diefstal benzine

Man aangehouden na tanken zonder te betalen

Hengelo

Dinsdagmiddag 4 januari om ongeveer 17.20 uur werd door een naar later bleek 35 jr. Enschedeër bij een tankstation aan de Breemarsweg in Hengelo getankt zonder de getankte benzine af te rekenen. Een medewerker zag dit gebeuren, liep achter de automobilist aan die wegreed en dit werd weer gezien door een medewerker van de politie Twente die op de Breemarsweg bezig was met een snelheidscontrole. Deze kon de man een eindje verderop, op het moment dat hij een lap waarmee hij de kentekenplaat van zijn auto had afgedekt weghaalde, aangehouden. Met behulp van ter plaatse gekomen collega's is de 35 jr. overgebracht naar het bureau, waar hij is afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-001531)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --