Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 05-01-2005

Politie rolt hennepplantage op
ASSEN In een woning aan de Kiepheugte werd gisteren een hennepkwekerij ontmanteld. In een slaapkamer op de bovenverdieping werd deze aangetroffen. In totaal werden 71 planten en de daarbij behorende apparatuur in beslag genomen. Tijdens de ontmanteling werd er samengewerkt tussen politie, SWA en Essent. De 42 jarige bewoner zal binnenkort gehoord worden.

Niet handsfree-beller onder invloed
HOLLANDSCHEVELD Een 35-jarige autobestuurder uit Hollandscheveld werd gistermiddag niet handsfree bellend aangetroffen op het Zuideropgaande. Toen de man hiervoor bekeurd werd bleek hij tevens onder invloed te verkeren. De man blies 1040 ug/l waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd.

Dieven bouwkeet door politie aangehouden
HOOGEVEEN Gisteravond zijn drie personen op heterdaad aangehouden bij het stelen van een bouwkeet aan de Kinholtsweg. Toen de politie na een melding over verdachte personen ter plaatse ging werd een 23-jarige man uit Odijk aangehouden. Tijdens onderzoek in de omgeving werd eveneens een bij de man behorende personenauto aangetroffen met daarin zijn 18-jarige vriendin en haar 13-jarig broertje beiden afkomstig uit Meppel. Na verhoor kon de vrouw en haar broertje huiswaarts keren en werd de man na overleg met justitie ingesloten. Tijdens verhoor bleek de 46-jarige moeder van de kinderen de opdrachtgeefster te zijn geweest. Ze wilde de keet als tuinhuisje gebruiken. Ook zij werd gehoord.

Dodelijk eenzijdig ongeval door onwel geworden bestuurder ANLOO Een 56-jarige autobestuurder uit Anderen is vannacht om het leven gekomen op de Anderenseweg. De man is vermoedelijk onwel geworden waarna hij met zijn auto in een naast de rijbaan gelegen sloot is gereden. Voorbijgangers troffen de auto met bestuurder in de sloot aan.

Autoinbraak
ASSEN Werd er afgelopen nacht ingebroken in een aan de Nansenstraat geparkeerde personenauto. De 23-jarige eigenaar ontdekte vanmorgen dat het portierslot vernield was en dat zijn autoradio-cd-speler gestolen was.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 12.00 uur. Tel. 06-52528707