Politie Zuid-Holland-Zuid

05/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-01-2005 - Persberichten District II

POLITIE ZUID-HOLLAND-ZUID HOUDT DRIE MINUTEN STILTE REGIO- Ook de Politie Zuid-Holland-Zuid zal op 5 januari om 12.00 uur drie minuten stilte in acht nemen, om op gepaste wijze uiting te geven aan ons medeleven met de slachtoffers in Azië. De vlaggen hangen van zonsopgang tot zonsondergang halfstok en om 12.00 uur wordt drie minuten radiostilte in acht genomen. Ook de Politie Zuid-Holland-Zuid biedt hulp aan de rampgebieden. Een collega maakt deel uit van een van de Rampen Identificatie Teams in Azië. Sommige politieautos zullen langs de weg stil worden gezet. Meldingen worden natuurlijk op normale wijze behandeld.

VERKEERSONGEVAL
PAPENDRECHT Een 28-jarige snorfietser uit Boven-Hardinxveld en een 49-jarige fietser uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn dinsdagmorgen 4 januari 2005 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Andoornlaan. De 28-jarige snorfietsbestuurder reed op de Andoornlaan komende uit de richting Sliedrecht. Door nog onbekende oorzaak kwam hij op de verkeerde weghelft terecht waar hij in botsing kwam met de 49-jarige fietser die uit de richting van Alblasserdam kwam. Beide personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De snorfietser liep verwondingen op aan zijn gezicht, de fietser liep een hoofdwond op en raakte gewond aan zijn schouder. De Snorfiets en fiets raakten beschadigd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
GORINCHEM Woensdagmorgen 4 januari 2005 is een 42-jarige man uit Meerkerk aangehouden. De man reed op de Arkelsedijk in Gorinchem met een snelheid van 110 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Verder haalde hij in een onoverzichtelijke bocht een auto in. De verdachte werd gevolgd door politieagenten in een onopvallende politieauto. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RUITEN AUTO INGESLAGEN
LEERDAM Een 47-jarige man uit Beesd heeft dinsdagmiddag 4 januari uit frustratie alle ruiten van een auto bij een glascentrum in Leerdam vernield. De man had een tijdje bij het centrum gewerkt maar was daar gestopt. Toch kwam hij er nog vaak langs en maakte dan amok. Hij sloeg even later de ruiten van een auto van een ex-collega in. De verdachte kon later in Gorinchem worden aangehouden. Hij wordt ook verdacht van twee andere vernielingen.

AGENT MEEGESLEURD DOOR BROMFIETSER
PAPENDRECHT Een 17-jarige jongen uit Papendrecht is dinsdagmiddag 4 januari aangehouden nadat hij op een agent was ingereden en de diender zon 75 meter had meegesleurd op de bromfiets. De agent was met een collega bezig met surveilleren toen zij op de Veerweg twee jongens op een bromfiets zagen rijden. Een van de twee had geen helm op. Bij het zien van de politie ging de bestuurder van de bromfiets er vandoor. Hij reed op de Pontonniersweg een terrein op. De passagier probeerde te voet te vluchten maar werd daar op aangesproken. De bestuurder van de bromfiets reed op de andere agent in en probeerde daarna te vluchten. De agent kon de man vastgrijpen maar werd daardoor wel meegesleurd. Op de kruising Pontonniersweg /Eilandstraat wist de agent de bestuurder te stoppen en te overmeesteren. Hij is ingesloten.

MISHANDELING
LEERDAM De politie heeft dinsdagavond 4 januari een 31-jarige man uit Leerdam aangehouden voor de mishandeling van een 59-jarige man uit die plaats. De verdachte was bij zijn ex-vriendin in huis aan de Quirinus de Palmelaan om over dingen uit te praten. Het slachtoffer, een kennis van de vrouw, was daar ook in huis. De verdachte werd kwaad toen de kennis zich met het gesprek ging bemoeien. De vrouw vroeg haar ex de woning te verlaten. Daarop liep de man in eerste instantie weg maar haalde uit toen hij de buurman tegen kwam. De vrouw schakelde de politie in. De verdachte werd aangehouden. Hij is heengezonden met een proces-verbaal.