Politie Zuid-Holland-Zuid

05/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-01-2005 - Persberichten District I

POLITIE ZUID-HOLLAND-ZUID HOUDT DRIE MINUTEN STILTE REGIO- Ook de Politie Zuid-Holland-Zuid zal op 5 januari om 12.00 uur drie minuten stilte in acht nemen, om op gepaste wijze uiting te geven aan ons medeleven met de slachtoffers in Azië. De vlaggen hangen van zonsopgang tot zonsondergang halfstok en om 12.00 uur wordt drie minuten radiostilte in acht genomen. Ook de Politie Zuid-Holland-Zuid biedt hulp aan de rampgebieden. Een collega maakt deel uit van een van de Rampen Identificatie Teams in Azië. Sommige politieautos zullen langs de weg stil worden gezet. Meldingen worden natuurlijk op normale wijze behandeld.

ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
DORDRECHT Een 45-jarige bestuurder van een bromscooter is zwaar gewond geraakt bij een ongeval met een personenauto op de kruising van de Baanhoekweg met de Hunzeweg in Dordrecht. Dit gebeurde op woensdagmorgen 5 januari omstreeks 07.15 uur. Het slachtoffer komt uit Dordrecht. Waarschijnlijk reed de 39-jarige automobilist uit Dordrecht vanaf de Hunzeweg de Baanhoekweg op. De brommer reed op de Baanhoekweg en kwam vanuit de richting van de N3. Het slachtoffer schoot onder de auto. De brandweer haalde het voertuig omhoog waarna de 45-jarige vervoerd kon worden naar het ziekenhuis. Uit Rotterdam kwam een mobiel medisch team. De 45-jarige bromfietser had gebroken ribben en longletsel.

HELING
DORDRECHT- Een 45-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens heling. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 4 januari 2005 omstreeks 11.15 uur in de Jozef Israëlsstraat. Tijdens een controle bleek dat hij reed op een gestolen fiets. De man verklaarde dat hij de fiets had gekocht van een onbekende. Hij deed afstand van de fiets. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

MISHANDELING EN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 4 januari een 26-jarige man zonder vaste woon -of verblijfplaats aangehouden die verdacht wordt van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin. De vrouw deed in oktober vorig jaar aangifte hiervan. De politie kon de man in de Van Karnebeekstraat aan te houden. Hij is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van 5 januari een 62-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De politie kreeg een melding dat de beschonken man in een huis aan het Maasplein zijn vrouw mishandeld en bedreigd zou hebben. Ook zou hij haar opgesloten hebben in de slaapkamer. De vrouw belde de politie. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten.