Politie Zuid-Holland-Zuid

05/01 Hoeksche Waard

05-01-2005 - Persberichten District III

POLITIE ZUID-HOLLAND-ZUID HOUDT DRIE MINUTEN STILTE REGIO- Ook de Politie Zuid-Holland-Zuid zal op 5 januari om 12.00 uur drie minuten stilte in acht nemen, om op gepaste wijze uiting te geven aan ons medeleven met de slachtoffers in Azië. De vlaggen hangen van zonsopgang tot zonsondergang halfstok en om 12.00 uur wordt drie minuten radiostilte in acht genomen. Ook de Politie Zuid-Holland-Zuid biedt hulp aan de rampgebieden. Een collega maakt deel uit van een van de Rampen Identificatie Teams in Azië. Sommige politieautos zullen langs de weg stil worden gezet. Meldingen worden natuurlijk op normale wijze behandeld.

ONTPLOFFING OUD EN NIEUW; POLITIE ZOEKT GETUIGEN NIEUW-BEIJERLAND - In de nacht van 31 december 2004 op 1 januari 2005 is tijdens het vreugdevuur op de kruising Voorstraat/Kerkstraat te Nieuw-Beijerland een ontploffing veroorzaakt. Een persoon of personen hebben in een onbewaakt moment een metalen jerrycan met ontplofbare vloeistof in de brandstapel geplaatst. Nadat het vreugdevuur was aangestoken op 31 december 2004, omstreeks 23.47 uur ontstond er na enige tijd een ontploffing waarbij de ruiten van omliggende panden zijn gesneuveld.

De Politie Zuid-Holland-Zuid roept mensen die meer weten of iets gezien hebben die avond/nacht dringend op contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief). Personen die liever anoniem willen blijven, kunnen contact opnemen via Meldpunt M (Meld Misdaad Anoniem). Het telefoonnummer is 0800-7000.