Politie Limburg-Zuid


1. Limburg-Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Jos Koevoets
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( woensdag 5 januari 2005

Landgraaf; mishandeling friturehouder
Een 34-jarige friturehouder aan de Streeperstraat in Landgraaf is dinsdag 4 januari mishandeld door enkele klanten. Omstreeks 20.15 uur betraden drie jongens zijn zaak en bestelden frites. Toen een van hen de zoutpot pakte en daarmee zo kwistig over het buffet strooide dat andere etenswaren bestrooid raakten, maakte de friturehouder daar een opmerking over. Omdat hij uitgescholden werd en de jongens zich irritant gedroegen, werden ze verzocht zijn zaak te verlaten. Vanachter het buffet liep de friturehouder naar ze toe en begeleidde hen richting uitgang. Opeens kreeg hij een portie frites met mayonaise en satésaus in zijn gezicht geduwd waardoor hij niets meer zag. Direct werd hij naar de grond werd gewerkt en werd op hem ingetrapt. In het gevecht wist de friturehouder een van de daders in zijn kruis te slaan waarna het drietal op de vlucht sloeg. Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn rug en ribben en moest hij zich onder doktersbehandeling stellen. Welk letsel hij precies opgelopen heeft, is niet bekend. Omdat de politie een goed signalement heeft van de jongens heeft, hoopt ze deze binnenkort te kunnen aanhouden.

Geleen; poging brandstichting
Dinsdag 4 januari werd om 20.15 uur geprobeerd een auto in brand te steken op de Seringenlaan in Geleen. De auto stond geparkeerd op de oprit van een daar gelegen woning. Kennelijk is de dader gestoord toen iemand naar buiten kwam. De auto bleek helemaal overgoten te zijn met benzine. Gelukkig kwam het niet tot een brand. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke dader(s).

Sittard; brandstichting
Onbekenden staken dinsdag 4 januari om 18.50 uur in de centrale toegangshal van een aantal woningen aan de Clotildestraat in Sittard een stapel reclamefolders in brand. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en wist het vuur te doven. Hoe groot de schade in de hal is, is niet bekend.

Geleen; uitslaande brand
Een woning aan de Henri Hermanslaan in Geleen werd dinsdag 4 januari om 19.15 uur flink beschadigd door een uitslaande brand. Op het moment van de brand was de 51-jarige bewoner niet thuis. De brand was zo hevig dat de bewoner elders onderdak moest zoeken. Ook de twee aangrenzende woningen liepen de nodige rook- en roetschade op. Deze bewoners hoefden hun pand niet te verlaten. Wat precies de oorzaak van de brand is geweest, is niet bekend. Er zijn géén aanwijzingen voor brandstichting. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --