Waterschap Groot Salland

Belastingaanslagen de deur uit

5 januari 2005

De aanslagbiljetten verontreinigingsheffing en ingezetenenomslag 2005 worden vanaf 28 december 2005 verzonden. De belastingaanslag betaalt u niet rechtstreeks aan het waterschap. Deze wordt verrekend via de nota van het waterbedrijf Vitens. Op het aanslagbiljet kunt u lezen hoe hoog het bedrag is dat u via het waterbedrijf aan het Waterschap Groot Salland betaalt.

Gebruikers van woon- en bedrijfsruimten betalen verontreinigingsheffing voor het lozen van afvalwater. Tijdens het gebruik van water wordt het op verschillende manieren verontreinigd. Het afvalwater wordt op het riool en/of het oppervlaktewater geloosd. Dit water moet eerst gezuiverd worden voordat het terug wordt gegeven aan de natuur. Het zuiveren van afvalwater is een gemeenschapstaak. Het Waterschap Groot Salland beheert de zuiveringsinstallaties in West Overijssel.

Ingezetenenomslag betaalt ieder huishouden voor het werk dat het waterschap verricht op het gebied van waterkwantiteit en waterkering. Het waterschap zorgt voor een goede aan- en afvoer van water, een goede waterstand en de juiste hoeveelheid water op de juiste plek. Daarnaast is het een taak van het waterschap om de dijken en de kades aan te leggen en te onderhouden om het land en de mensen met hun bezittingen te beschermen tegen hoogwater. De dijken langs de IJssel, de Vecht en het Zwarte Water zijn belangrijke dijken in het gebied.