1e persbericht van woensdag 5 januari 2005

Eindhoven 05-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bekeuringen voor roekeloze bromfietser

Op de Winston Churchilllaan is dinsdagavond rond 22.15 uur een 17-jarige jongen uit Nuenen aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de kruising met de Genovevalaan met een brommer met ongeveer 60 km/u door het rode licht rijden. Toen ze hem probeerden aan te houden, wilde hij er vandoor gaan. Daarbij ging hij onderuit op de natte weg. De jongen had geen geldig identiteitsbewijs bij zich. Hij is meegenomen naar het bureau en met een aantal bekeuringen voor een totaalbedrag van 250 euro weer heengezonden.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden

In Venlo is dinsdagavond een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een eveneens 40-jarige Eindhovenaar in een horecagelegenheid aan het Wilhelminaplein op 5 september 2004. Het slachtoffer zou met een fles geslagen zijn en liep een verwonding aan zijn hoofd op. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Gerwenseweg is dinsdag tussen 14.40 en 17.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.206 gecontroleerde voertuigen reden 94 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 99 km/u, terwijl hier maximaal 50 km/u gereden mag worden. Ook op de Aarle Rixtelseweg werden tussen 19.50 en 21.15 uur 321 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 67 voertuigen harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 101 km/u.

Helmond: Aanhouding na huiselijk geweld

In zijn woning in het centrum van Helmond is dinsdag rond middernacht een 44-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 39-jarige vrouw in hun woning eerder die avond. De vrouw werd geslagen en zij liep een steekwond in haar arm op. Zij is voor behandeling aan haar verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verdachten van mishandeling aangehouden

Op de Markt is dinsdag rond 15.30 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Kort daarna werd op het politiebureau in Helmond een tweede verdachte, ook een 17-jarige Helmonder, aangehouden. Beiden worden verdacht van het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Helmond eerder die middag op het Speelhuisplein. Het slachtoffer geeft aan te zijn geslagen en geschopt. Hij liep verwondingen aan zijn hoofd op en stelt zich onder doktersbehandeling. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Dronken militair aangehouden

Een 22-jarige man uit Veldhoven is woensdagochtend rond 4.00 uur aangehouden op de Eindhovensebaan. Surveillerende agenten zagen de man daar staan met een auto waarvan een band kapot was. Toen ze hem aanspraken, roken ze een alcohollucht. Op het bureau blies de Veldhovenaar een alcoholpromillage van 1,75. De man, een militair, is door de politie overgedragen aan de KMAR. Zij werken de zaak verder af.

Veldhoven: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Run 4300 zijn twee computers met toebehoren weggehaald. Dat gebeurde dinsdagavond rond 23.15 uur. Een raam van het bedrijf is opengebroken.