Gemeente Gouda


dago en gemeente bereiken akkoord (05/01/2005)

De gemeente Gouda sluit een nieuwe dienstverleningsovereenkomst met de Dierenambulance Gouda (DAGO). In gezamenlijk overleg zijn de afspraken tot stand gekomen. DAGO neemt de voor de gemeente wettelijk verplichte taken voor haar rekening. De gemeente betaalt hiervoor aan DAGO een op dit takenpakket afgestemde marktconforme vergoeding.

De dienstverleningsovereenkomst heeft alles in zich om een goede toekomst voor de DAGO te garanderen. De gemeente betaalt per jaar 20.000 euro voor de hulp aan levende dieren. In vele gevallen gaat het om het vervoeren en tijdelijk opvangen van gewonde of zwervende gezelschapsdieren, met name honden en katten. De gemeente reserveert 30.000 euro voor de verwijdering van kadavers. Ook staat er in de overeenkomst dat de DAGO hulp verleent bij rampen.

De Dierenambulance Gouda heeft financiële problemen. Een deskundige zal namens de gemeente de bedrijfsvoering van de DAGO onderzoeken en inzicht verschaffen in de financiële situatie. Van het niet nakomen van financiële verplichtingen door de gemeente is geen sprake. Alle betalingsverplichtingen zijn conform de geldende afspraken met de DAGO nagekomen.


-- einde bericht --