Politie Gelderland-Zuid

Fietster bedreigd om portemonnee

Heumen 05-01-2005 - (01)

Een 42-jarige vrouw uit Mook is dinsdagavond om 21.30 uur van haar portemonnee beroofd op de Rijksweg. De vrouw fietste op het rechter fietspad in de richting van Molenhoek. Ter hoogte van de weide van Landgoed Bergzicht werd de vrouw gepasseerd door een donkerkleurige scooter met daarop twee personen. Deze scooter dwong de vrouw tot stoppen. De passagiere bedreigde de vrouw met een mes en sommeerder de vrouw om haar portemonnee af te. Hieraan gaf de fietster gehoor waarop de daders terugvluchtten richting Nijmegen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend: De bestuurder droeg donkere kleding en een donkere helm. De passagiere was donker gekleed met een donkere helm. Onder de helm kwamen donker schouderlang krullend haar vandaan. Deze vrouw had een wat breed postuur en droeg een sjaal met licht- en donkerbruin geblokt motief. De sjaal droeg de vrouw deels voor haar gezicht terwijl zij sprak met een vermoedelijk Limburgs accent.

De politie verzoekt personen, die rond dat tijdstip iets hebben gezien dat mogelijk met dit misdrijf te maken heeft, zich te melden via het algemene politienummer 0900 88 44.