Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


05 januari 2005


Ermelo - Politie zoekt getuigen van ergerlijke dierenmishandeling.
Op dinsdag (04-01) werden op de Ermelose heide, tussen de Flevoweg en de schaapskooi, twee dode jonge vossen aangetroffen. Bij onderzoek door een dierenarts bleek dat de jonge vossen ernstig mishandeld waren. Ze zijn letterlijk dood geslagen. De politie zoekt de daders van deze ergerlijke dierenmishandeling en verzoekt getuigen zich te melden via telefoon-nummer 0900 8844.


Elburg - Drankrijder betrapt.

Een 57-jarige automobilist uit Elburg bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol.
De controle vond plaats op dinsdagavond (04-01) op de Zwolscheweg. De man blies een promillage van 1,2. Hij kreeg een boete uitgereikt en een rijverbod van 6 uur opgelegd.


Putten - Aanrijding onder invloed van alcohol.
De politie trof op woensdag (05-01) rond 01.20 uur een auto op de kop aan in de berm van de Zuiderzeestraatweg. Een 19-jarige automobilist uit Putten had in een bocht de macht over het stuur verloren en was tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Zowel bestuurder als inzittenden bleven ongedeerd. De Puttenaar bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.


Wezep - oefengranaat aangetroffen.

Aan de Buurskamp werd op dinsdagmiddag (04-01) een explosief aangetroffen in een berg zand welke naast een woning was gestort. Het bleek te gaan om een oefengranaat.
Het EOC werd in kennis gesteld en zal het explosief onschadelijk maken.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --