Dienstenbond CNV

Arboned - Sociaal Plan
05-01-2005

Sociaal Plan Arboned met pijn aanvaard

Op 17 december 2004 legden wij u het Sociaal Plan Arboned voor de tweede maal ter stemming voor. Na het sluiten van de termijn is gebleken dat een nipte meerderheid heeft ingestemd met het Sociaal Plan. Dat betekent dat de CNV Dienstenbond tot ondertekening is overgegaan. Hiermee zijn wij partij geworden.

Onder de tegenstemmers bestaat nog veel twijfel over de invulling van de reorganisatie en dan met name over het niet voortbestaan van de functie van Arbomedewerker. De invulling van dit punt is een zaak van de Ondernemingsraad van Arboned en maakt geen onderdeel uit van het Sociaal Plan.

Enkele leden gaven aan dat de functie van Arbomedewerker buitendienst wordt uitbesteed aan een extern bedrijf. De bonden hebben in de vergadering van 9 december 2004 aangegeven dat er geen sprake is van overgang van onderneming. Wanneer u dat nogmaals individueel- wil toetsen neem dan contact op met uw Regiokantoor.

Enkele leden gaven aan de ouderenregeling te mager te vinden. Wij zijn van mening dat een ontslag op oudere leeftijd extra pijnlijk is. Wanneer men de regelingen voor deze categorie vergelijkt met andere regelingen in de branche en zelfs daarbuiten dan zijn de afgesproken regelingen in verhouding goed te noemen. Vandaar ook dat wij het Sociaal Plan in de vergadering van 9 december 2004 positief hebben voorgelegd.

Wij wensen u sterkte in de komende onzekere periode. Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl

NB:
De leden van CNV Publieke Zaak zijn inmiddels overgeschreven naar de CNV Dienstenbond. In het vervolg zullen deze leden dan ook informatie over Arboned via laatstgenoemde bond ontvangen.