Ingezonden persbericht


Persbericht

5 januari 2005

CTX introduceert groter designscherm

~ beeldschermenspecialist introduceert 19 -monitor met fotokwaliteit voor de veeleisende thuisgebruiker ~

CTX, de beeldschermenspecialist, beantwoordt aan de vraag naar grotere beeldschermen met de introductie van de F973(L), de 19 -versie van de nieuwe F-serie.

De F973(L) biedt Neon-Life Visual Technology van CTX voor een superieure beeldkwaliteit. Daarnaast heeft de 19 -monitor een responstijd van slechts 12 milliseconden, nog sneller dan zijn 17 -tegenhanger. Dankzij deze twee factoren is de monitor ideaal voor het spelen van snelle computerspellen met geavanceerde grafische beelden. Liefhebbers van de nieuwste spelletjes zullen een significante verbetering ervaren tijdens het spelen.

Het 17 -model, de F773(L), is door heel Europa positief getest en is hard op weg om het meest populaire beeldscherm van CTX te worden, dankzij zijn moderne uiterlijk en hoogstaande technologie. De introductie van de 19 -versie komt op het juiste moment, omdat consumenten grotere beeldschermen wensen voor home entertainment en thuiscomputergebruik. De monitor zal zowel mét (F973) als zonder DVI-verbinding (F973L) verkrijgbaar zijn.

De Neon-Life Visual-technologie die in de F-serie gebruikt wordt, biedt heldere kleuren en contrasten, en een gedetailleerde beeldweergave. Bovendien kunnen afbeeldingen worden aangepast aan verschillende modi voor een waarheidsgetrouwe weergave. De technologie corrigeert huidtinten op het scherm en brengt het LCD-beeld een stap dichter bij fotokwaliteit. Bovendien raken ogen minder snel vermoeid bij langdurig werken met de monitor.

De F973(L)-monitor heeft een strak en modern uiterlijk, met een behuizing die ontworpen is door Just Blue, het Duitse ontwerpbureau dat tevens de Hugo Boss parfumflessen ontworpen heeft. De monitor is speciaal ontworpen voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar de meest superieure monitor.

Productspecificaties van de F973(L):

* 19 TN Active Matrix TFT LCD

* 16 miljoen kleuren

* 12ms responstijd

* Zes kleuropties voor het optimaal bekijken van verschillende media: naturel, sport, tekst, graphic en persoonlijke instellingen van de gebruiker
* Auto-tunes aan geometrie en /of kleurr (snap ik niet)
* Weergave op volledig scherm in elke resolutie
* 0.294mm pixel pitch

* Horizontale kijkhoeken van 140º en verticale kijkhoeken van 135º, CR=10
* Contrastratio van 450:1

* 1280 x 1024 array matrix

* VGA en optionele DVI (F973)-interface

* Ingebouwde luidsprekers

* 100mm VESA-wandmontage standaard interface
* Voldoet aan de laatste veiligheidstandaarden: UL, CUL, FCC, CE, ISO13406-2, TCO 99
* Afneembare voet en handvat

Prijzen en beschikbaarheid
De F973L (zonder DVI-aansluiting) is verkrijgbaar vanaf eind december voor een prijs van 538 euro, inclusief BTW. De F973 (met DVI-aansluiting) komt begin volgend jaar uit voor dezelfde prijs.

Meer informatie over CTX Europa, vindt u op: http://www.ctxeurope.com

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CTX
CTX is één van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van plasmaschermen, CRT-monitoren, LCD-schermen en LCD-projectoren. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Groot-Brittannië (Watford). CTX biedt kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs.

Dankzij de uitstekende R&D, productie en kwaliteitsgaranties weet CTX zijn positie als beeldschermspecialist al 23 jaar te handhaven.

In de afgelopen jaren heeft CTX vele prijzen gekregen van vooraanstaande tijdschriften in de VS, Azië en Europa, waaronder PC Magazine Italy - Beste koop, Computer Idee Nederland - Testwinnaar, PCW UK - Keuze van de redactie, Chip Germany - Testwinnaar. Voor meer informatie over CTX Europa, zie www.ctxeurope.com

Voor verdere persinformatie, een testproduct of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Jane Brands bij LEWIS Communicatie BV:

Tel: +31 (0) 40 235 46 00 Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: lilianv@lewispr.com
janeb@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marlies Smeenk, European marketing manager bij CTX Europe: Tel: +31 (0) 40 290 97 52 Fax: +31 (0) 40 290 97 39 E-mail: marlies@ctxnl.com http://www.ctxeurope.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com