Waterschap Zuiderzeeland

P E R S B E R I C H T


01-05

Lelystad 4 januari 2005

Nieuw bestuur Waterschap Zuiderzeeland kiest heemraden

Dinsdag 4 januari 2005 heeft het nieuwe bestuur van Waterschap Zuiderzeeland haar heemraden gekozen. Gekozen zijn dhr. Naaktgeboren van de categorie ongebouwd, dhr. Nieuwenhuis van de categorie ingezeten, dhr. Geerse van de categorie gebouwd en mw. Van Oogen Visser van de categorie bedrijfsgebouwd.

De eerste Algemene Vergadering met het nieuwe bestuur stond dinsdag in een bijzonder teken, namelijk de installatie van de nieuwe leden van de Algemene Vergadering voor de bestuursperiode 2005-2008 en de verkiezing van de heemraden, die samen met de dijkgraaf het dagelijks bestuur voor de nieuwe bestuursperiode zullen vormen.

Vernieuwing

Het college is een grote vernieuwing ondergaan. Geen van de heemraden had voorgaande bestuursperiode deze functie. Van de 4 gekozen heemraden maakte er twee ook deel uit van de vorige Algemene Vergadering. Mw. Van Oogen Visser en Dhr. Nieuwenhuis zijn nieuw.De heer Nieuwenhuis maakt deel uit van de fractie Water, Wonen en Natuur.

Spanning

Nadat het bestuur had besloten om de komende vier jaar door te gaan met 4 heemraden, voor elke categorie 1, kon elke categorie een aantal personen voordragen die zich verkiesbaar stelden als heemraad. Voor de categorie bedrijfsgebouwd en ongebouwd was er na overleg binnen de categorie besloten om 1 kandidaat naar voren te schuiven. Voor de categorieën gebouwd en ingezeten werd het nog spannend omdat in de categorie gebouwd mw. Scheldwald van de Kleij en voor ingezetenen dhr. Michielse zich verkiesbaar stelden.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Waterschap Zuiderzeeland Afdeling communicatie Jan Jaap André, 0320 - 274 866

---- --